Figyelem! Fontos felhívás!

"Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni..."

                                                                                  Zalaegerszeg, 2014. február.6.

Általános Iskola Igazgatójának

S z é k h e l y é n

 

                                   Kedves Igazgatónő / Igazgató Úr!

 

            A zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár meghirdeti a József Attila megyei versmondó versenyt  Zala megye felső tagozatos tanulóinak. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtára rendezi Zalaegerszeg városkörnyék iskoláinak megyei elődöntőjét, melyre iskolájuk verskedvelő tanulóit is szeretettel várjuk.

            A verseny lebonyolítása két fordulóban történik, koordinálását a József Attila Városi Tagkönyvtár végzi.

A verseny területi és megyei fordulóból áll.

  • Nevezni lehet a területi versenyekre 5-8. osztályosokat; iskolánként 3 tanulót.
  • A megyei versenyre a területi döntőkről a legjobbak (5-6., illetve 7-8. osztályosokból) kerülnek. Létszámuk max. 3 tanuló lehet.

A kötelező vers

      - 5-6. osztályosoknak: Tél

     - 7-8. osztályosoknak: Kész a leltár

A szabadon választott vers a versenyző életkorának és egyéniségének megfelelő legyen.
Minden nevező egy kötelező és egy szabadon választott verssel készüljön a versenyre!

 

      Díjazás:

  • A területi (városi, városkörnyéki) versenyen az 1-3. helyezetteknek könyvjutalmat  és oklevelet, a résztvevőknek emléklapot adunk át.
  • A megyei versenyen az 1-3. helyezettnek kategóriánként (5-6., 7-8. osztály) könyvjutalom és oklevél; a legmagasabb pontszámot elért terület vagy város versmondói elnyerik egy évre a József Attila megyei Vándorserleget. Ha valamelyik terület vagy város az évek során háromszor elnyeri a serleget, az a tulajdonába kerül, és új serleg indul vándorútra. A megyei verseny területi győztesei emléklapot és könyvet vagy könyvutalványt kapnak.

A versenyző tanulók költségeit (útiköltség stb.) a küldő iskola vagy a tanulók egyénileg fizetik.

            Zalaegerszeg városkörnyék iskolái részére szervezett területi versenyt 2014. március 24-én (hétfő) 9.00 órai kezdettel tartjuk a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban (Zalaegerszeg, Deák tér 6.). A megyei döntőre a városkörnyéki verseny legjobb három versmondója kerülhet.

            Tájékoztatásul közöljük, hogy a József Attila versmondó verseny megyei fordulójának (döntőjének) ideje: 2014. április 12. (szombat) 9.30 óra. Helye: József Attila Városi Tagkönyvtár (Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.)

            Kérjük, a mellékelt nevezési lapot kitöltve 2014. március 14-ig szíveskedjenek visszaküldeni címünkre: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtára 8900 Zalaegerszeg, Deák tér 6. (postafiók 16). Határidőn túl küldött nevezéseket nem tudunk figyelembe venni!

            Szeretettel várjuk a jelentkező tanulókat a József Attila versmondó versenyre.

                                                                                  

címkék: