Figyelem! Fontos felhívás!

Könyvajánló - 2022. június

6 éves lettem!

Egy hatéves már komoly és felelősségteljes ember. Tudja, hogy hamarosan iskolába megy, hiszen az óvodában, de otthon is erre készül mindenki. Azt is tudja, hogy már nagy, és ezért ki kell bírnia ha anyáék elutaznak pár napra, vagy ő megy táborba – sőt a kezdeti nehézségek után még jól is esik az önállóság! Saját világa és barátai vannak, ahol neki kell kivívnia a helyét, a többi gyerek elismerését és szeretetét.

 

De azért persze egy hatéves nagyon is gyerek: elsősorban, legfőképpen játszik, bármit el tud képzelni, akár azt, hogy királyfi, akár azt, hogy tündér. Szeret hosszú történeteket hallgatni, kártyázni, beszélgetni; van már kedvenc filmje és mesehőse. Igazából szerelmes, érti a bonyolult érzelmeket, de a vicceket is. A kötet meséi ennek megfelelően összetettebb nyelven, komolyabb témákat járnak körbe, egy nagy hatéves szintjén. (F.)

 

Tony Wolf: A gonosz óriás vára

Történetek kalandokról, rejtélyekről, ismét elmerülhetünk Tony Wolf csodálatos világában!

Volt egyszer egy falu a Tölgyerdő szívében. A lakói nagyon szerették egymást, de egy napon valami feldúlta békés életüket…(F.)

 

 

 

 

 

 

Papp Kornélia: Illatos mesekönyv

Egy szép koranyári napon kezdődött minden, amikor, Lui és Pippa kalandos módon megismerkedett Fernandó bácsival, aki csodálatos illatos utazásra viszi a gyerekeket. Bejárják a fél világot, és közben megismerkednek manókkal és tündérekkel, akik elmesélik nekik hogyan használják a varázs erejű illóolajokat. Ha velük tartasz az utazás végére te is mindent tudni fogsz arról, hogy mit nyújthatnak neked ezek a fantasztikus olajok a hétköznapi életben. (F.)

 

Péterfy Gergely · Nagy Ervin: Robotmese

A kis Kék Lovag kiszabadul egy béna számítógépes játékból, és útnak indul, hogy a digitális térben barangolva végre megismerje a nagyvilágot.

Csakhogy a digitális világ tele van kommentelő trollokkal, egymással gonoszkodó gyerekek üzeneteivel és fényképeivel, amit egy igazi, digitális lovag bizony nem nézhet tétlenül! Ráadásul robotunknak a háló rettegetett királyával, Morius Netengorral is meggyűlik a baja.

A Kék Lovag minden digitális tudását beveti (ami bizony nem kevés!), hogy az összekuszálódott szálakat kibogozza, a gonoszkodó gyerekeket jobb belátásra bírja, és nem utolsósorban elérje, hogy végre őt is szeresse valaki! Mert akkor megtörténik a varázslat, és kiszabadul a digitális világból!

De vajon lehet-e szeretni egy robotot? Leleplezhetőek-e a kamu kommentelők és heccelők? Beláthatja-e a tévedését egy folyton gonoszkodó gyerek? És vajon ő mitől ilyen mérges a világra?

 

Nagy Ervin színész az Álarcos énekes című műsorban alakított Robot-figura alapján, Péterfy Gergely íróval közösen dolgozta ki a Robotmese történetét. A Kék Lovag kalandjait Ervin először a Facebook-oldalán, folytatásokban adta elő, amit hétről hétre tízezrek követtek a világ minden tájáról. Most az átdolgozott, könyvsorozattá bővített történetek első kötetét tartja kezében az olvasó. (F.)

 

Colleen Houck: A tigris küldetése

Hazatérve Oregonba Kelsey megpróbálja újra összeszedni széthullott élete darabjait, és elfojtani Ren iránti érzelmeit. Ám a veszély ott leselkedik a sarkon túl, arra kényszerítve a lányt, hogy visszatérjen Indiába, ahol útra kel, hogy teljesítse a második küldetést ezúttal Ren fekete, rosszfiú öccsével, Kishannal, akit szintén sújt a tigrisátok.

Telis-tele halálos veszedelmekkel, mágikus álmokkal és a szív választásaival, A tigris küldetése a triót még egy lépéssel közelebb juttatja annak az átoknak a megtöréséhez, amely hármójukat összeköti. (F.)

 

 

 

 

Catherine Gilbert Murdock: Da Vinci macskája

Federico a 16. századi Rómában él, Bee pedig a mai New Jersey-ben. Hihetetlenül hangzik, de egy macskának köszönhetően jó barátok lesznek. Ahhoz, hogy találkozzanak, szükség van még Leonardo da Vinci titokzatos szekrényére, és fontos szerepet kap kalandjaik során egy régi rajz is, ami a megszólalásig hasonlít Beere…

 

Catherine Gilbert Murdock regénye lélegzetelállítóan izgalmas történet, teli akcióval, rejtélyekkel, történelemmel és művészettel. Na meg csokoládéval. (F.)

 

Margit Auer: Kókuszhajsza

Murphy, a jegesmedve újra akcióban.

Eddie szülei festményvásárt terveznek. Ám lába kel a legértékesebb képnek.

A jegesmedve és társai A kókusz keresésére indulnak. Szerencsére Murphy felfedez egy nyomot, amely az erdőbe vezet… Vajon ott rejtőznek a tolvajok?

 

A Mágikus állatok iskolája – Kinyomoztuk! sorozatunk folytatódik. Ideális olvasmány kezdő olvasóknak: önálló, izgalmas történet, nagy betűk, rövid sorok, sok színes kép és rejtvények a Mágikus állatok iskolája szereplőivel. (F.)

 

Vig Balázs: Ha átpördül a hinta

Hintázni fantasztikus dolog. Talán már te is álmodoztál arról, hogy milyen lenne átpördülni vele. Azonban kevesen vannak, akinek valóban sikerült is… Vajon mi történik utána? A hintával együtt megfordulhat az egész világ? (F.)

 

 

 

 

 

 

Karin Bischoff: Erdők

A falevelek susognak a szélben. A harkály a fatörzsön kopácsol, költőodút váj a fiókáinak. Sötétedés után a borz élelem után kutat a bokrok alatt. Az erdő talajában nyüzsög az élet. Menj az erdőbe kirándulni, rengeteg felfedezni való vár! Ismeretterjesztő könyv önálló olvasásra. Ebben segítenek: a nagy méretű betűk, a rövid bekezdések, a szövegértést fejlesztő tudáspróbák. (F.)

 

 

 

 

 

Jacqueline Annecke: Horgolóiskola Potter-rajongóknak

Alkossuk meg a saját Roxfort-világunkat!

 

25 varázslatos horgolt figura. – Készítsük el a varázsvilág kedvenc karaktereit és tárgyait!

Kezdő és haladó horgolóknak, RBF-vizsgás varázslótanoncoknak és frissen beiskolázott mugliivadékoknak. – Részletes magyarázatok egészen az alapoktól.

Amigurumi minden alkalomra. – Tökéletes ajándék, nagyszerű játék, ami nem hiányozhat egyetlen gyűjteményből sem. (F.)

 

Tanja Dusy: Főzőiskola Potter-rajongóknak

Üdvözlünk a mágia világában!

 

A Potter-rajongók kedvenc szakácskönyve!

Több mint 60 varázslatos recept, amelyeket minden varázslótanoncnak muszáj kipróbálni.

Mindegy, hogy nagyszabású házibuliról, születésnapi ünnepségről vagy egyszerű filmes estéről van szó, ezek a finomságok minden Potter-rajongónak ízleni fognak!

Huss és pöcc!

Számtalan konyhai tipp és varázsige segítségével könnyedén mozgásba lendíthetjük a főzőkanalat, és sok új konyhai ismeretet szerezhetünk – és garantáltan nem robbanunk fel közben!

A Roxfort világa a konyhában!

Mrs. Weasley húsgombóca, Petunia néni lazaca, Paddington burger, a Florean Fortescue Fagylaltszalon nyalánkságai, üstben készült édességek, és még sok minden más! (F.)

 

Kerstin M. Schuld: Indul az építkezés

A bölcsődéseknek és kisovisoknak szóló 'Mit? Miért? Hogyan? Mini' sorozat 47. kötete az építkezésről mesél. Amellett, hogy számos munkaképpel megismerheti a kicsiket, többek közt az alábbi kérdésekre is magyarázatot ad: Milyen gépek segítenek a házépítésnél?; Hogyan építik az utakat?; A különböző országokban hogyan építkeznek? (F.)