Figyelem! Fontos felhívás!

Októberi Könyvajánló 2022

Rozgonyi Sarolta: A ​tojás

Gondoltad volna, hogy egyetlen dolgot hányféle szempontból vizsgálhatsz meg? Belülről, kívülről, közelről, távolról, önmagában, összefüggésben. Megnézheted a színét, a formáját, megszagolhatod, megízlelheted, megtapinthatod. Kereshetsz hozzá hasonló dolgokat, önmagán túlmutató jelentéseket, összefüggéseket, ábrázolásokat, történeteket, szokásokat… és végül egyetlen dologból egy egész világ kerekedik ki.

Tudtad, hogy a tojás egy petesejt? Milyen állatok szaporodnak tojással? Hogyan hasznosítható a tojáshéj? Mi az a kozmikus tojás? Milyen legendákban szerepel tojás? Szoktál húsvéti tojást festeni? Hallottál a felbecsülhetetlen értékű ékszertojásokról? Milyen tojásos közmondásokat ismersz? Merülj el egy témában, és fedezd fel, milyen sokféle ismeretet gyűjthetsz köré!(F.)

 

Sven Nordqvist: Ki ​az úr a háznál?

Amióta Caruso, a kakas betette a lábát a baromfiudvarba, Pettson és Findusz háza táján már semmi sem olyan, mint korábban. A tyúkok rajongással veszik körül a kakast, aki mind küllemével, mint hangjával elkápráztatja őket. Régi játszótársukról, a kandúrról tudomást sem vesznek. Findusz nem érti, hová tűnt az udvar megszokott békéje, hol vannak a régi szép idők. Hogy lehet, hogy ezek az ostoba tyúkok így odavannak egy kakasért? És akkor még ott a kukorékolás! Pettsonnak és Findusznak már egy nyugodt perce sincs, mert a kakas napról napra hosszabb és hangosabb áriákkal szórakoztatja rajongótáborát. A kandúr minden furfangosságát latba veti, hogy leszoktassa Carusót a fülsiketítő dalolásról…(F.)

 

Florencia Cafferata: Sárkány ​a házban

Rezső, a sárkány messzire elcsavargott otthonról. Szerencsére Cili megtalálta, hazavitte, így most ő is Ciliékkel lakik. Érdekel, hogyan lesz ebből a különleges sárkányból hős? Akkor olvasd el a történetet!(F.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Eugenio Neshivoy: Mesék ​az unikornisokról

Szivárvány a zene unikornisa, el sem tudja képzelni az életet zeneszó nélkül. Bodzás városában mindenki szomorú, ezért Szivárvány elhatározza, hogy újra elhozza az örömöt a lakók szívébe. Tarts vele te is!(F.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kertész Edina: A ​lány, aki olimpiát nyert

Elek Ilona, a lány, aki olimpikon lett, mindannyiunk Csibije a magyar sport első női olimpiai bajnoka, hatszoros világ-, ötszörös Európa-bajnok. Eredetileg zongoristának készült, és bár erről lemondott a vívás kedvéért, soha nem szakadt meg a kapcsolata a zenével. Négy nyelven beszélt és szenvedélyesen hitt az igazságban, amiért komoly áldozatok árán is kiállt. Világklasszis volt, az egyik első sikeres sportolónő a férfiak világában, aki életre-halálra menő harcokat vívott a páston és azon kívül is.(F.)

 

 

Szédítő ​szárnyalás: Varázscipők!

Bátorságot öntünk beléd, önbizalmat adunk, és erőt. Ha segítségre van szükséged, előbb-utóbb biztosan te is rálelsz a titkos cipészműhelyre.

Zsófi imád mászni, és tényleg nagyon jó benne. Ám egyszer csak váratlanul semmi sem sikerül neki a mászófalon. Vajon ez összefügghet azzal a lila porral, amelyet egy padlizsánra emlékeztető különös nő és a vadászgörénye terjesztenek városszerte? Ezen a ponton a varázscipőket készítő Lilinek és sárkányának, Monsieur Archibaldnak haladéktalanul be kell avatkoznia.(F.)

 

 

 

 

Turbuly Lilla: Pestre ​fel!

Bogi élete teljesen felfordul, mikor egy kis vidéki faluból szülei válását követően Pestre kell költöznie. A hetedik osztályos lány hirtelen rengeteg kihívással kénytelen megküzdeni: felzárkózni a tananyagban, helytállni egy új osztályközösségben, kezdeni valamit tájszólásával, szinte állandóan vigyázni öccsére és apja mellett (vagy inkább helyett) vezetni a háztartást is. Mindemellett főszerepet kap az iskolai színdarabban, ahol egész közel kerül a fiúkhoz is… De vajon hogy bír el egy kamaszlány ennyi dologgal, tud-e élete főszereplője lenni?(F.)

 

 

 

 

Kasie West: Helyek, ​ahol még sosem jártunk

Norah évek óta nem látta gyerekkori barátját, Skylert. Amikor a fiú elköltözött, sokat beszélgettek, de az utóbbi időben kapcsolatuk arra korlátozódott, hogy lájkolják egymás Instagram-posztjait. Norah éppen ezért alig várja a családjuk nyárra tervezett közös lakóautó-útját. De amikor Skyler végre megérkezik, úgy tűnik… mintha szívesebben lenne bárhol máshol. Norah megbántottan és zavarodottan reagál. A gyerekkori barátságuk mintha a semmibe tűnt volna. Egy váratlan, országszerte autózással töltött nyár új utakra és új felfedezésekre vezeti Norah-t és Skylert. Nemsokára ismét más megvilágításban látják egymást. Változhat-e a barátságból fakadó rivalizálásuk valami többé?(F.)

 

 

 

 

Lőrincz Andrea · Nagy Ádám: Égi ​megbízás

Rosszul ​döntöttél, így el kell hagynod az Édenkertet… De ne keseredj el, kapsz még egy lehetőséget! Kalandozz a történelmen át Luciferrel, ízlelj meg eszméket, dönts helyesen, hogy boldog véget érjen az égi küldetés!

Ebben az interaktív történetben Te döntheted el:

FÁRAÓ LESZEL, VAGY RABSZOLGA?

ERKÖLCSÖS LESZEL, VAGY CSAPODÁR?

HŐS LESZEL, VAGY ÁRULÓ?

TUDÓS LESZEL, VAGY KURUZSLÓ?

HOGYAN FOLYTATÓDJON A FRANCIA FORRADALOM?

MEGMENTED-E AZ EMBERISÉGET EGY VILÁGJÁRVÁNYTÓL?

 

Madách Imre Az ember tragédiája nyomán készült interaktív történetben minden jelentős fordulópontnál döntés előtt állsz, és ez a döntés határozza meg, melyik oldalon folytatod az olvasást. A történelem és a jövő számos helyszínén garázdálkodhatsz Egyiptomtól Pekingig, s hogy ne keveredj el, ajándékba adunk két könyvjelzőt, amelyeket a könyv oldalhajtásából téphetsz le. A játékban hol segítségedre, hol károdra lesz Lucifer, de jobb, ha a szívedre hallgatsz, így megtalálhatod Évádat és a közös jövőtöket.(F.)

 

Jen Calonita: Tükröm, ​tükröm

Mi lett volna, ha a Gonosz Királynő a herceget mérgezi meg?

Hófehérke királysága szeretett édesanyja halálát követően a nép által csak „a Gonosz Királynőként” emlegetett mostohaanyjához kerül. A fiatal hercegnő igyekszik észrevétlen maradni a kastélyban, hogy ne okozzon kellemetlenséget az új királynőnek.

Amikor azonban a megöletésére kiötlött terv félresikerül, Hófehérke élete gyökeresen megváltozik. Egy csapat, eleinte bizalmatlan törpe, egy kedves, de szinte ismeretlen herceg, és egy titokzatos múltbeli ismerős segítségével merész küldetésre indul, hogy megállítsa a Gonosz Királynőt, és visszaszerezze a királyságát. Vajon képes legyőzni egy ellenséget, aki minden lépéséről tud, és eltökélte, hogy – akár Hófehérke és szerettei életének árán is – megtartja nehezen megszerzett hatalmát?(F.)

 

Gisela Socolovsky: Tengerek ​és óceánok

Az űrből a Föld csodás kék színű bolygó, hiszen kétharmadát víz borítja. De vajon ismerjük-e ezt a varázslatos világot? Ha tudni akarod, kik és hogyan fedezték fel ezt a birodalmat, milyen lakói vannak vagy hogyan vigyázhatunk rá, akkor a Szórakoztató tudomány csak téged vár!(F.)

 

 

 

 

 

 

Harckocsik ​és egyéb lánctalpas harci járművek

Az album bemutatja a legkorszerűbb szárazföldi harci járműveket. Az ismertetők kitérnek használhatóságukra, teljesítményükre, harci szerepükre. Az illusztrációk kitűnően kiegészítik a könyv információit, látványos képet adnak a harckocsikról.(F.)