Figyelem! Fontos felhívás!

2022. novemberi könyvajánló

Eleonora Fornasari: Hogyan tanítsd a sárkányodat szépen kérni

Kissárkány nagyon aranyos, de nem tud viselkedni.

Lili nagy szeretettel, türelemmel igyekszik udvariasságra nevelni barátját.

Nézd csak, hogyan tanult meg Kissárkány

SZÉPEN KÉRNI!

 

Sokkal kellemesebb hely ez a világ, ha az emberek kedvesen, udvariasan viselkednek egymással – és ezt nem lehet elég korán megtanulni.

Lapozósorozatunkkal a szülőknek kívánunk segíteni, könnyebb egy kedves kis történettel elmagyarázni a kicsiknek, hogyan képes csodát tenni egy-egy gesztus, például, ha szépen kérjük, amit szeretnénk megkapni.(F.)

 

Bálint Ágnes: Cimborák

Bálint Ágnes – a Mazsola-könyvek szerzőjének – regénye megható és izgalmas történet az elkóborolt vörös kismacska és az aranytüskés sündisznó barátságáról.

Számtalan kedves és félelmetes kalandon át követhetjük sorsukat, miközben megelevenedik a természet nyár elejétől karácsonyig, és hasznos ismereteket szerezhetnek az ifjú Olvasók, az erdő életéről és a vidéki életről, és annak hagyományairól is: a szüretről, a betlehemezésről.

A tanulságokat sem nélkülöző történet azonban alapvetően az áldozatoktól sem visszariadó, igaz barátság és szeretet mindent elsöprő erejéről és nélkülözhetetlenségéről szól.(F.)

 

Marc-Uwe Kling: Az ​egyszarvú, aki találkozott az unatkozó kígyóval

Az akaratos kis egyszarvú, Önfejenci, és barátja, Hiszterika megint vitatkoznak… de arra már egyikük sem emlékszik, hogy min vesztek össze.

Amikor aztán a nagykutya és a mosómedve is beszáll a vitába, Önfejencinek elege lesz, és ott hagyja Meseszép Szíverdőt. Megy, mendegél, míg a Sűrű Sötét Dzsungelhez nem ér, ahol az egyik fán egy kígyó pihen, akinek minden borzassssssztóan unalmasssssssz. Bármit javasol is Önfejenci, Kígyó Uncsillának semmihez sincs kedve. Vajon a kis egyszarvú hagyja, hogy a kígyó becserkéssze? A jól ismert és a gyerekek által szeretett német író-illusztrátor páros mesekönyvéből mindez kiderül.

Ajánljuk a 3-8 éveseknek és szüleiknek!(F.)

 

Vibók Ildi: A ​szuperdió

Veled is előfordul, hogyha megakadsz a tanulásban, akkor szeretnél egy igazi SZUPERAGYAT? Milyen jó lenne mindent elsőre érteni és megjegyezni!

Emma is pont így érez, amikor az előtte tornyosuló házi feladatokra gondol. El is indul Dokihoz, mert tudja, hogy ő épp a szuperagyat kutatja az egerei segítségével. Hamarosan ki-derül, hogy Emmának már így is nagyszerű agya van: egy csomó mindent megért, megjegyez, feldolgoz századmásodpercek alatt.

Hogy hogyan? Megtudhatod, ha Emmával és Dokival együtt bebarangolod az agypalotát, ahol a hallás, a látás, a beszéd, a memória és még sok más működéséről mesélnek az idegsejtek.(F.)

 

 

Gina Mayer: A ​próbaidő

MINDEN ​NAPSZAKNAK MEGVAN A MAGA VARÁZSLATA…

Ha csillagok ragyognak az égen, akkor Nóra órarendjében ez áll: jóslás és álomvarázsóra. Ő és az ikertestvére, Luca ugyanis egy titkos varázslóiskolába járnak, ahol éjjeli és nappali tagozaton tanulják a mágiát.

Tizedik születésnapjukra az ikrek különös levelet kapnak a szüleiktől: meghívást találnak benne egy varázslóiskolába. Nóra izgatottan megy a felvételi beszélgetésre, hogy az éjszakai tagozat tanulója legyen. Ahogy belép, rögvest érzi, hogy idetartozik. Csakhogy a próbaidő nagyon nehéz, és úgy tűnik, valaki nagyon nem szeretné, hogy Nóra a varázslóiskolába járjon…

GINA MAYER pacsirtaalkat. A csillagjegye Nyilas. Szereti az epret, a madárcsicsergést, a napraforgót, a vihart és a szivárvány összes színárnyalatát. Amikor a szerzőnő épp nem könyvet ír – gyerekeknek vagy felnőtteknek –, szívesen nézi a felhőket. Ilyenkor jönnek a legjobb ötletei a Varázslóiskola nappali és éjszakai mágusoknak című sorozatához.

MILA MARQUIS inkább bagolytípus, de a kisfiához sokszor kel fel korán. Az eredetileg divattervezőnek tanult Mila szenvedélyesen illusztrál gyerekkönyveket és képeslapokat. Amikor épp nem az ecsetével szépíti meg a világot, vágyakozva nézi a csillagokat és bámulja a tengert. Szereti a málnát és a karamellt, Maine Coon cicáját, a tavaszi napsugarakat, az egzotikus növényeket és az erdőt. Opál kisasszony rögtön rávágná: az ő csillagjegye egyértelműen a Szűz, és az aszcendense az Oroszlán.(F.)

 

Gina Mayer: A ​verseny

A tomboló tenger hat szigetén épült fel a világ legveszélyesebb tanodája: a Gonosz Bestiák Sulija. Csak fajtájuk legjobb példányait veszik fel ide: fenséges leopárdokat, mérges skorpiókat és harapós cápákat, de az olyan különleges srácokat is, mint Noël, ha megállják helyüket a felvételi vizsgán.

Noël múltja csupa talány. Mostani élete pedig maga a katasztrófa. Jövője: olyan kaland, amely az életébe kerülhet. Amikor ráadásul még az iskolából is kicsapják, úgy tűnik, hogy ennél nagyobb balszerencse már nem érheti az életben. De aztán találkozik pár gonosz bestiával, akik elviszik a legendás suliba…(F.)

 

 

 

Wéber Anikó: A ​gondolatolvasó

A ​"jó gyerekeknek" mindig könnyű, igaz? Mindenkivel ked-vesek, jól tanulnak, a tanárok szeretik őket. Minden az ölükbe hullik, nincsenek problémáik. Vagy talán mégsem így van?

A Gondolatolvasó főszereplőit, az iskola büszkeségeit váratlanul rejtélyes támadások érik. De miért? Ki áll a furcsa piszkálódások hátterében? A maximalista osztályfőnök? Egy irigy osztálytárs? A gyanús portás? Vagy egy gondolatolvasó? Minden fejezetben kiderül valami apróság, és mégis egyre jobban összekuszálódnak a szálak…

A Pagony 9-12 éveseknek szóló sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük magyar és külföldi, fantasy, kaland- vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!(F.)

 

Neil Patrick Harris: A ​mágikus muzsikus

A harmadik varázslatos könyv a New York Times bestseller Szemfüles szemfényvesztők-sorozatban, az elismert és rendkívül népszerű híresség Neil Patrick Harris tollából!

Theo Stein-Meyer imád a Szemfüles Szemfényvesztők tagja lenni. Hegedűvonójával, lebegtető képességével, rendíthetetlen nyugalmával és kifogástalan modorával teszi teljessé a csapatot. Aztán egy Emily nevű lány csatlakozik hozzájuk,és úgy tűnik, hogy csak ő érti meg a feszültséget, amit a fiú érez a zene és a mágia, a család és a barátok között. Aztán egy híres hasbeszélő érkezik a városba, és a Szemfényvesztők biztosak benne, hogy (hátborzongató bábujával együtt) valami rosszban sántikál. Mivel mentoruk, Vernon úr elutazott, és a barátok között forrong a feszültség, kétségessé válik, hogy össze tudnak-e fogni, hogy megállítsák a gonosz Smaragdkör újabb tagját. Megtudhatod a választ, ha elolvasod a harmadik mágikus kalandot, amely tele van nem várt fordulatokkal, és minden eddiginél több varázslattal!(F.)

 

Rosalba Troiano: 20 ​rendkívüli lány, aki megváltoztatta a világot

Ebben a könyvben húsz olyan lányról olvashatsz, akik kezdetben egyáltalán nem tűntek rendkívülinek – később aztán, mikor felnőttek, azzá váltak, bár volt, hogy ők észre sem vették.

Mi volt a titkuk? Megtanultak hallgatni a szívükre, és követni a titkos vágyaikat. Rengeteg időt áldoztak arra, hogy elérjék a célt, amit kitűztek maguk elé, még akkor is, ha senki sem hitte, hogy sikerülhet nekik.

A könyvből megismerheted többek között Frida Kahlo, Jane Goodall, Coco Chanel és Jane Austen életét is!(F.)

 

Lőrinc László: 25 ​szelfi a reformok korából

A 25 szelfi könyvsorozat negyedik, befejező kötetében a magyar történelem újabb ismert és kitalált szereplői fotózkodnak, hogy segítsenek megérteni az 1830 és 1900 közötti időszakot.

Clark Ádám hajmeresztő live-ot indít a Dunán, 1848 márciusára eseménymeghívás érkezik, Kossuth challenge-ben toboroz előfizetőket, Metternichről gonoszkodó mém születik, közösségi csoportokban eltűnt tárgyakat és személyeket keresünk, Szekszárdon pedig Liszt Ferenc luxushintóját hájpolhatjuk.(F.)

 

 

 

 

David Lindo: A ​madarak lenyűgöző sokszínűsége

Ez a könyv elrepít a madarak világába, ahol sasok szárnyalnak, és fülemülék dalolnak.

Csodáld meg, milyen ügyes vadász a szélsebes vándorsólyom, derítsd ki, melyik dinoszaurusz távoli rokona a galamb, és hogy miért fontos a madarak jelenléte bolygónk életében!

Rá fogsz jönni, hogy nem csak színes tollaik teszik őket lenyűgözővé.

A szerzőről:

David Lindo, a lelkes „városi madarász”, egész gyerekkorát a madarak bűvöletében töltötte. Felnőttként hivatásának tekinti, hogy természetvédő szervezetekkel együttműködve minél több emberben felkeltse az érdeklődést e csodálatos élőlények iránt. (F.)

 

Ezt ​nem hiszem el! – Emberi test

Az emberi test egy mérnöki csoda! Tudtad, hogy 4 millió új vérsejt keletkezik, mialatt ezt a mondatot elolvasod? Elhiszed, hogy életed során bőröd felső rétege 700-szor teljesen megújul? Nem elképesztő, hogy a csimpánz bőrén ugyanannyi szőr található, mint az emberén? Ismerd meg a legérdekesebb tényeket az emberi test felépítéséről és működéséről!(F.)