Figyelem! Fontos felhívás!

Márciusi könyvajánló

Mechler Anna: Bíborka és a varázsfőzet

(A virágtündérek titkai 2.) 

Közeledik a virágvarázslat ideje – de vajon mi lesz akkor, ha a tündérek a nagy napon éppen betegek? Hogyan kaphat megfelelő segítőt egy gyógynövény, ha reggel még az sem biztos, hogy az összes tündérlány részt tud venni a ceremónián? Szerencsére Herba anyó úrrá lesz a helyzeten. Ebben az évben egy csodálatos szépségű virág tűnik fel a varázsgömbben, és Bíborka személyében kedves, lelkiismeretes támogatót kap. A tündérlány sok új dolgot tanul meg a gyógynövények titkos világáról, és közben új barátokat is szerez. A bíbor kasvirág ugyanúgy segíti Bíborkát a mindennapokban, mint ahogy a kislány gondoskodik róla. A bűbájos mesék olvasása közben észrevétlenül ismerhetjük meg a gyógynövények gyógyhatását. (F.)

 

Elizabeth Lim: Fénytörések

Mi lett volna, ha Mulannak az alvilágból kell kimentenie a szerelmét?

Amikor Li Shang kapitány a Mulannak szánt súlyos csapás útjába veti magát, a lány tudja, mindent meg kell tennie, hogy segítsen a kapitánynak túlélni a veszélyes sérülést… Ennek érdekében azonban fájdalmas küldetést kell vállalnia: útja egyenesen Diyuba, azaz az alvilágba vezet. Ha nem jár sikerrel, mindketten örökre Diyuban ragadnak. Ráadásul Mulan még mindig Pingnek álcázza magát, ám egyre nehezebben fedi el valódi kilétét, ahogy folyamatosan közelebb kerülnek egymáshoz Shanggal.

Sürget az idő! Vajon Mulan meg tudja menteni Shangot – és saját magát –, mielőtt még túl késő lenne? (F.)

 

Irene M. Adler: A cilinderes férfi rejtélye

(Sherlock, Lupin és én 15.)

Egy kulcs és egy titkos kód – ez minden, amit halála előtt Anasztázia, a cár lánya át tudott adni a testvérének, Milának. És Mila most nem nyugszik, míg a kód titka fel nem tárul előtte. Olyan sötét titokról van szó, amelyet… egy hófehér papírlap rejt! A rettenthetetlen ifjú detektív csak Irene, Sherlock és Arsene segítségével tud végére járni a rejtélynek, miközben kémekkel, nemzetközi összeesküvésekkel és kegyetlen gyilkosokkal kell megküzdenie. (F.)

 

 

 

Grecsó Krisztián: Belefér egy pici szívbe

"Aki megnő, az mindig nagy,

Vagy egy kicsit kicsi marad."

Grecsó Krisztián rendhagyó könyvében gyerekversek olvashatók. A szerző kislánya, Hanna ihlette ezeket a szövegeket, de minden kisgyerek és szülő örömét lelheti bennük. Hétköznapok és ünnepnapok, az élet csecsemő-szemmagaságból: Grecsó Krisztián gyerekverseit a világra való rácsodálkozás, a dolgok megnevezése fölötti öröm mozgatja. (F.)

 

Finy Petra: Bodzaszörp - Mesék nagymamákról és nagypapákról

Vannak bizonyos színek, illatok, hangok, melyeket a nagyszüleinkhez kapcsolunk. A cseresznye pirosa, a bodza illata, vagy a lágy dúdolás, amivel a mama álomba ringat. A nagyszülők olyan szeretetet tudnak adni, melyet senki más, mégis talán méltatlanul kevés történet szól… (F.)

 

 

 

 

Darvasi László: Pálcika, a detektív

Gerbera Erzsébet és Fűrész úr a Nagyvarázs vándorcirkusz művészpárja. Szerelmük igen erős, még azt is kibírja, hogy Fűrész úr minden este kettéfűrészeli társát. Egyik este azonban szokatlan dolog történik: a mutatvány közben egy titokzatos alak elrabolja Gerbera Erzsébet virágszirmait. Vajon ki vetemedhet ilyesmire? Mindenki tanácstalan.

Szerencsére a nézőtéren ott ül Pálcika, aki mindenre figyel. Barátaival együtt nyomozni kezd, hogy kiderítse, ki a rejtélyes elkövető. Alig Jenő, a ragasztóárus? Pedró Kegyetlen, a szalonnarabló? Boszorkány Orchidea? Mindenki gyanús, de Pálcika eszén nem lehet túljárni.

Darvasi László regénye egy igazi krimi eszköztárával meséli el a gyerekeknek az izgalmas történetet. A könyvet Koncz Tímea kedves rajzai illusztrálják. Vigyázat, a szövegben és a rajzokban egyaránt nyomokra bukkanhatunk! (F.)

 

Manon Fargetton · Jean-Christophe Tixier: Ha jön a hullám

„Az életet ocsmány, gigantikus karneválnak látom, amiből szeretnék kilépni. Nincs rá mód, hogy másként éljünk? Hazugságok nélkül?”

Nina úgy érzi, elárulták, képtelen tovább élni az otthonában, amit eddig annyira szeretett.A tizenhetedik születésnapjának reggelén becsukja maga mögött az ajtót, a kulcsait a csatornába dobja, és nyomtalanul eltűnik. Tíz hónappal később Clément, az öccse a keresésére indul. Meg akarja érteni, mi késztette Ninát arra, hogy elmenjen. Nem tudja, miért tette, nem tudja, hol lehet.Egyet tud csak: meg akarja találni a nővérét. Mindenáron.

Egy normális család álságos képét nyújtani fontosabb, mint szembenézni az igazsággal?Őszinte hangvételű, egyszerre megindító és gondolkodásra késztető regény a szülői hazugságok következményeiről, önmagunk kereséséről, a kamaszkori függetlenné válásról. (F.)

 

Manfred Braun: Nemzetközi Űrállomás

A Nemzetközi Űrállomás 28 000 kilométer/órás sebességgel kering a Föld körül. A különböző országok űrhajósai váltják egymást a fedélzeten. Milyen kísérleteket végeznek odafent? Hogyan lehet valakiből űrhajós? Hol vannak űrkikötők? Hogyan működik az űrvécé? Ismerd meg az űrhajósok mindennapjait, és lásd teljesen új szemmel a Földet! (F.)

 

 

 

 

Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka

(Zombiláz 2.)

Nagyapa bezárta maguk után az ajtót, majd többször aggodalmasan kilesett az ablakon.

– Mi az? – kérdezte Herbert.

– Semmi.

– De látom, hogy van valami – makacskodott. – Valami nem stimmelt azzal a kutyával.

Nagyapa megrázta a fejét.

– Tévedtem – mondta. – Nem németjuhász volt. Sőt, nem is kutya. Valami más. Valami veszélyes.

Eldsalában egymást érik a borzalmas erdőtüzek, és a tűzoltóság azt gyanítja, hogy gyújtogatóval van dolguk. De ez még nem minden. A fák között hatalmas, kutyaszerű lények ólálkodnak, vonyításuktól hangosak az éjszakák. Herbert és legjobb barátja, Sally egyszeriben egy titokzatos eseménysor közepén találja magát. Vajon meg tudják menteni Eldsalát, vagy a békés kis település örökre elveszett? (F.)

 

Thomas McBrien: Minecraft – Lenyűgöző bázisok

Profi építész akarsz lenni?

Inspirációt keresel a következő nagy építményedhez?

A keresésnek ezennel vége!

Látogasd meg a Tizenkettek csapatát, akik bemutatják neked legendás bázisaikat és mindent, ami a megépítésükhöz kell. Legyen szó bámulatos léghajókról vagy víz alatti palotákról, itt elsajátíthatod a legtutibb tippeket és trükköket. Építsd meg profik módjára a kihívást jelentő épületeket, variáld a stílusukat és készíts komplex vöröskő találmányokat!

A tematikus bázisok és egyedi jellegzetességeik minden korosztály képzeletét megmozgatják. Szerezz inspirációt, és vágj bele! (F.)

 

Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

(Kerék mesék 7.)

Íme, itt a nagy finálé! Sok-sok jármű egy kötetben! De jó ennyi régi ismerőst újra látni!

A Kerék mesék-sorozatból már megismert és megszeretett hősökhöz csatlakozik egy kábel- és egy konténerszállító kocsi, no meg a régóta emlegetett és ígért rendőrautó. Vajon mi történik, ha elszabadul egy fagyiskocsi? Hol bukkan ki a föld alól az eltévedt fúrópajzs? Mennyi váratlan izgalom! Mire a 21 történet végére érünk, még azt is megtudhatjuk, hogy miről álmodik egy autómentő. Kíváncsiak vagytok? Akkor mesére fel!

Mechler Anna kedves történeteihez ezúttal is Hajba László álmodta meg a rajzokat, ő adott igazi személyiséget minden járműnek. (F.)

 

Jul: Gyapotcowboy 

(Lucky Luke 40.) 

Lucky Luke egy váratlan örökségnek köszönhetően Lousianába megy. A gyapotföldek környéke egészen más mint a Vadnyugat, és hamar rájön, hogy ezen a vidéken nem is olyan könnyű igazságot szolgáltatni. Szerencsére feltűnik egy régi barát, aki Luke segítségére siet. (F.)