Figyelem! Fontos felhívás!

2021. decemberi könyvajánló

Marék Veronika: Boribon házikója

Boribon elhatározza, hogy házikót épít. Először pokróccal leteríti az asztalt, aztán bevisz mindent, ami fontos neki. Csakhogy hamarosan vendégek érkeznek: Bence és Szuszi. És a sok minden mellé már nem férnek be a kuckóba! Ráadásul este el is kell pakolni a játékokat. De nem baj, hiszen másnap újra lehet építeni! (F.)

 

 

Bing – Játsszunk együtt!

Együtt játszani … amolyan Bing-szokás. Bing, Coco és Charlie baba kockákból épít. Ám amikor Bing és Coco összeveszik, ki kell találniuk, hogyan tudnak békésen együtt játszani. Vajon sikerülni fog? (F.)

 

 

 

 

Arany János: Családi kör

Arany János közismert versét, melyen generációk nőttek fel, leporelló formájú képeskönyvként tarthatja kezében gyermekünk. A témához illő elragadóan szép illusztrációk visszatükrözik a vers lényegét. (F.)

 

 

 

 

 

 

Marvel – Új történetek: MARVEL-HŐSÖK, EGYESÜLJETEK!

Csatlakozz a kedvenc szuperhőseidhez, akik összeállnak néhány észvesztő kalandra és epikus harcra, hogy megvédje a galaxist! Marvel Kapitány és Gamora szembenéznek a legnagyobb félelmeikkel, Pókember nagyszerű barátokkal és bosszantó ellenségekkel találkozik, a Bosszúállók pedig összecsapnak a Fekete Renddel… Ez a gyűjtemény számos akciódús, szórakoztató mesét rejt, amelyek életre keltik a folyton bővülő, nagyszerű Marvel-univerzumot! (F.)

 

Paula Harrison: A kis varázsróka

Kezdődnek a szédítő kalandok! Tarts velünk egy fantasztikus világba, ahol viharsárkányok fodrozzák az eget, égrefutó unikornisok vágtatnak az éji ösvényeken, tűzmadarak őrzik a Csodák Barlangjának titkát, fellegmedvék lehelnek ködöt a hegycsúcsokra, és a csillagfarkasok éneke csalogat fényt a sötétségbe. A Titkos jótevők kalandjai folytatódnak! Mágikus kövek, törékeny kis csillagfarkasok, háromfarkú, varázsrókák, segítőkész sárkányok és unikornisok világa tárul elénk. Emma és Pippa értik a varázsállatok nyelvét. Összefognak, hogy megmentsék őket a rájuk leselkedő veszélytől. (F.)

 

 

 

 

Daisy Meadows: Simi karácsonyi kalandja

A Barátság-erdő mindig varázslatos, hát még karácsony estéjén! A kis állatok izgatottan készülődnek az ünnepre, ám van valami, amit talán még a karácsonynál is jobban várnak: Bölcs Bagoly bácsi és Bájoscsőr kisasszony esküvője. Lili és Luca is kapott meghívót, sőt, ők lesznek a koszorúslányok! Ám Grizelda most is rosszban sántikál, mindent megtesz, hogy elrontsa az ünnepi hangulatot és megszerezze magának a kis állatok otthonát. A barátnők elhatározzák, hogy megállítják a gonosz boszorkát, hiszen a szeretet ünnepe és Bölcs Bagoly bácsi esküvője nem maradhat el. Velük tart Simi, a kiskutya is, aki remek találmányaival segíti a lányokat. Olvasd el a három mesét is tartalmazó különkiadást, és megtudod, vajon sikerrel járnak-e. (F.)

 

 

Tea Stilton: Tea Angyalai Budapesten

Képzeljétek, Pamela és Shen bejutott a Nemzetközi Táncverseny döntőjébe! A rangos megmérettetésnek egy gyönyörű város, Budapest adott otthont, és mi alig vártuk, hogy bebarangoljuk. Ám amikor a döntő előtt Máté, a magyar versenyző rejtélyes módon eltűnt, tudtuk, hogy a városnéző túránk kicsit izgalmasabb lesz, mint terveztük. Nyomoztunk a János-hegyen és a belvárosban, bolyongtunk a Budavári labirintusban, kiruccantunk Szentendrére, kifújtunk magunkat a Gellért fürdőben, és megkóstoltuk a helyi ételkülönlegességeket… Budapest elképesztő kalandokat tartogatott számunkra! (F.)

 

 

 

Charlotte Habersack: Mágikus!

„Ne nyisd ki!” – olvasható a Nemóhoz került titokzatos küldeményen.

Nemo természetesen kinyitja a csomagot…

 

Ding- dong, újabb küldemény érkezett!

Vajon ezúttal mi lehet benne?

Hűha! Egy Csillám névre hallgató egyszarvú.

Böfög és pukizik… És a legjobb: valóra váltja a kívánságokat!

 

Nemo, Oda és Fred alig hiszik el, hogy ilyen szerencse érte őket.

Most végre valóra válthatják az álmaikat!

Sőt nemcsak ők, hanem Boring összes többi lakója is…

Csodás fejlemények – vagy talán mégsem? (F.)

 

Ursula Weller: Autók, teherautók

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete különböző járművekkel ismerteti meg az apróságokat. Megtudhatják, az autók mellett milyen járművek közlekednek az utakon, milyen gépek dolgoznak az építkezéseken, mivel szállítják az árukat az üzletekbe, miért kell az autót szerelőhöz vinni. (F.)

 

 

 

 

Katie Daynes: Mi az a vírus?

Hányféle vírus létezik? Hogyan védekezhetünk ellenük? Mire jó az oltás? Miért segít, ha kezet mosunk? Kukucskálj be a kis fülek alá, és megtudod a válaszokat!

Ebben a könyvben a gyerekek a Covid–19-ről is sok hasznos információt találhatnak. (F.)

 

 

 

 

Gróh Ilona: Ringató – Lila könyv

Biztosan sokan emlékeznek a Sárkányparipán vágtattam című nagysikerű, számtalan kiadást megért gyerekdalgyűjteményre. Ennek a műnek az átdolgozott, bővített kiadása a Ringató Kiadó Lila könyv, Hetvenhét gyerekdal című kötete.

 

Miben más a Lila könyv a régi Sárkányparipán vágtattam című daloskönyvhöz képest?

Gróh Ilona könyve új címet és borítót kapott, a közreadott dalok száma pedig jelentősen megnőtt. Különlegességként említhetjük, hogy pl. Weöres Sándor, Csukás István, dalszövegei mellett kortárs költők verseit is énekelhetjük majd az új gyűjteményből. Emellett megtalálhatók mai szerzők olyan dalai is, amelyek lejegyezve még nem jelentek meg sehol. Természetesen a régi, kedvelt énekek is felbukkannak a műben.

A könyv utolsó fejezeteiben szülőknek, nevelőknek, pedagógusoknak szánt fontos gondolatokat, játékleírásokat ad át a szerző művészetpedagógiáról, kisgyermekkori zenei nevelésről.

Szimonidesz Hajnalka illusztrációinak és Maros Krisztina könyvtervének köszönhetően látványában is új, rendkívül igényes, ízléses kiadványban gyönyörködhetünk.

A gyűjteményhez tartozó zenei melléklet Ringató – Lila könyv címen megtalálható az interneten! (Pl.: Amazon Music, Apple Music, Google Play, Deezer, eMusic, Tidal Music, Spotify, YouTube, stb.)

A dalok több ismert Ringató-foglalkozásvezető és nagyszerű hangszeres zenész előadásában csendülnek fel.

A Ringató Kiadó könyveinek magas színvonalát Gróh Ilona Magyar Örökség-díjas zenepedagógus munkája biztosítja. (F.)

 

Adam Kay: Testünk kívül-belül

Gondolsz-e néha arra, hogyan működik a tested? Az emberi test fantasztikus, bámulatos és… mi tagadás, eléggé durva. A tiéd. Az enyém. A matektanárodé csak igazán. Ez a könyv választ ad az összes fontos kérdésekre, például: Árt-e a fikaevés? Életedből mennyit töltesz a vécén? Hogyhogy bődületes lények laknak a szempilláinkban? (Bocs!!) Dőlj hátra, lazulj el, húzz gumikesztyűt, hadd vezesselek végig belső szerveid kakiban és hányadékban gazdag útjain! Üdvözöllek a Testünk kívül-belül anatómiai kalauzban! Az Egyesült Királyság tényirodalmi bestseller-szerzőjének szenzációsan mulatságos első gyerekkönyve. (F.)