Figyelem! Fontos felhívás!

Új könyvek érkeztek!

 

Wéber Anikó: Marci ​és Merkúr – Űrlény az osztályban 

A legvidámabb osztályba új gyerek érkezik, Merkúr. A tolltartóján bolygó virít, órák alatt morzejeleket dobol az asztalon, olyan gyorsan számol, mint egy robot, és azt állítja, van egy saját űrállomása. Marci gyanút fog, és nyomozni kezd Merkúr után… De hiába derül ki az igazság, Marci legnehezebb feladata még hátra van: hogy lesz megint mindenki boldog a legvidámabb osztályban?
A Most én olvasok! sorozatban megkedvelt Marci és a legvidámabb osztály kalandjai hosszabb regényben folytatódnak, már folyékonyan olvasóknak, de még mindig nagy betűkkel,   sok képpel, könnyen olvashatóan.

 

 

Kertész Edina: Lajhár, ​a sztár

Lona szeretné, ha az osztály menő lányai, Menta Málna és Napsugár bevennék maguk közé a csapatba. Igyekszik felhívni magára a figyelmet. Fotókat készít magáról, amik felkerülnek róla az   internetre. De nem hozzák el a várva várt sikert, sőt, mindenki kineveti, osztálytársaik gúnyolódásának céltáblája lesz. Még szerencse, hogy új barátra talál Drazsé, az elszánt környezetvédő   személyében, és feltűnik az életében Pedró nagybácsi is, aki a messzi Costa Ricából érkezik.
Ám Pedró bácsi mégsem az, akinek mondja magát, és egy iskolai bulin minden összekavarodik… Sikerül Lonának rátalálnia arra, amiben igazán jó, és segíteni Pedró bácsinak otthona, a   nemzeti park megvédésében?

 

 

 

Tea Stilton: Rejtély ​az Orient expresszen

Tea Angyalai varázslatos utazásra indulnak a földrészeket összekötő, legendás vasútvonalon. Ám útjuk célja nem csupán a szórakozás. Fülön kell csípniük a megátalkodott Szélvésztolvajt, mielőtt újra lecsap. A titokzatos bűnöző ezúttal a világ legősibb és legértékesebb menyasszonyi ruhájára, a Napvilág Fátylára vetett szemet!

 

 

 

 

 

 

 

Várfalvy Emőke: Macska ​és a kaland

A kötetben lévő mesék nagy nyomtatott betűkkel vannak szedve, így az alsó osztályosoknak az olvasástanulás kezdeti fázisában kitűnő gyakorlási lehetőség, a felfedezés örömét kínálja. A könyv azonnali olvasási sikerélményt nyújt, és a diszlexiás gyerekek is könnyebben olvassák. Az olvasással nem iskolai keretek között ismerkedők is betűzgethetik, hiszen ők a nyomtatott nagybetűket ismerik.

A BETŰZGETŐ KÖNYVEK sorozat negyedik kötetében Macska kalandozik.
Vajon hogyan lesz a lusta házicicusból valódi kalandor? És mennyire kell vagánynak lennie ahhoz, hogy kikezdjen a park legnagyobb kutyájával?

 

 

Paula Harrison: A ​kis tűzmadár Titkos jótevők 3. 

Kezdődnek a szédítő kalandok! Tarts velünk egy fantasztikus világba, ahol viharsárkányok fodrozzák az eget, égrefutó unikornisok vágtatnak az éji ösvényeken, tűzmadarak őrzik a Csodák Barlangjának titkát, fellegmedvék lehelnek ködöt a hegycsúcsokra, és a csillagfarkasok éneke csalogat fényt a sötétségbe. A Titkos jótevők kalandjai folytatódnak! A mágikus tűzmadarakat szörnyű veszély fenyegeti. A bátor szívű Tália, és pajtása, Némó sietnek a segítségükre. Mit rejt a Csodák Barlangja, és jó ötlet-e felébreszteni egy alvó sárkányt? Ebben a kötetben még több varázslatra derül fény.
Európa-szerte sikert aratott! Izgalmas olvasmány gazdagon illusztrálva!

 

 

 

Geronimo Stilton: Szuperegérhajsza ​az időben Szuperegerek 6.

Egy nap különös látogató érkezik Cin Citybe. Egyenesen a múltból érkezett egy időgéppel. Potyautasa, Billy Bon Bon nagy veszélyt jelent a városra. Ha a csatornapatkányoknak sikerül változtatniuk a múlton, az végzetes lehet! A szuperegerekre vár, hogy megküzdjenek a gonosztevőkkel a jelenben és a múltban egyaránt.

 

 

 

 

 

Mészöly Ágnes, Somogy György, Széles Sándor, Turboly Lilla: Találj ki! Hollywoodból - Találj ki! 2.

A Találj ki! sorozat első részében a szokványosnak induló osztálykirándulás 8 diák számára félelmetesen izgalmas szabadulós játékká alakul át.
De mi történt az éjszakai túrán részt vevő osztálytársakkal?
Négyen leszakadnak a csoporttól és a sötét erdőben bolyongva egy filmforgatás kellős közepén találják magukat, ahol elképesztő és korántsem veszélytelen kalandokba keverednek. Véletlenül tudomást szereznek arról, hogy a kulisszák mögött egy bűnbanda tevékenykedik és szörnyű merényletre készül. Vajon sikerül megakadályozniuk a katasztrófát és élve kijutniuk a forgatásról?