Figyelem! Fontos felhívás!

2024. júniusi könyvajánló

Julia Donaldson: A Graffaló

Az erdőben sétált egy barna egérke, meglátta egy róka: – Hm, jó lesz ebédre!

Menjünk beljebb az erdőbe és lássuk, hogy bánik el a nagyeszű egérke a rókával, a bagollyal, a kígyóval és végül egy éhes Graffalóval… A LEGNÉPSZERŰBB ANGOL MESÉBEN! (F.)

 

 

 

 

 

William Petty: Flóra tölgyfája

Ismerd meg Flóra és Nagyi fájának különleges történetét.

Hajtsd ki az izgalmas füleket, és nyisd szét a hatalmas meglepetésoldalt!

A könyvből interaktív módon tanulhatják meg a kisgyerekek, hogy mekkora csoda rejtőzik egy szem makkban. Ahhoz azonban, hogy egy makk tölgyfává cseperedjen, gondoskodásra, szeretetre, türelemre van szükség. (F.)

 

Pásztohy Panka: Pitypang nagyiéknál

Lili még sosem aludt Anya és Apa nélkül sehol, de most itt a nagy alkalom: pár napot Nagyiéknál tölt Pitypanggal, és az unokatestvérével, Jancsival.

Nagyiéknál annyi minden történik, hogy igazán nincs idő sem unatkozni, sem szomorkodni. Ráadásul Pitypang is szerez magának egy új barátot! (F.)

 

 

 

Karine-Marie Amiot: Mesélj nekem, nagymama! Nyári mesék

Ki ne várná a nyarat és a vakációt? Bizony ez az állatok világában sincs másképp. A könyv lapjain megismerkedhetünk Topi nyuszival, aki édesanyját készül meglepni egy kedves ajándékkal; Szelénával, a mezei kisegérrel, aki az utolsó tanítási napon nagy örömmel pakolja ki iskolatáskáját; Zebivel, a huncut kiskacsával, aki folyton késlelteti valamivel

a vakációzásra való elindulást, és még sok más kedves állattal, akik teljes szívből örülnek a nyárnak, és minden újabb kalanddal megtanulnak valamit a természet csodáiról, egymásról, no meg saját magukról is.

Neked mit tanítanak ezek a nyári történetek? Hát a saját kalandjaid (F.)

Margit Auer: Max és Muriel

Juhé! Itt a nyár!

Végre vakáció!Ilyenkor még a mágikus állatok is becsomagolnak a bőröndjükbe – és máris kezdődhet a kalandos nyaralás!

Múmiák, rendőrség, túrótorta! Max és a mágikus bagoly már alig várják, hogy együtt vakációzhassanak Max nővérével. Csakhogy Maxból tévésztár lesz! Meghívják szereplőnek egy gyerekeknek szóló műsorba, amit az Egyiptomi Múzeumban forgatnak. Ott aztán felgyorsulnak az események. Felbukkan egy régi ismerős, és… eltűnik Muriel! A hetedik szünidei kaland – Maxszal és Muriellel! (F.)

 

 

Emily Skye: Sárkánylovasok

Bestseller-gyerekkönyvsorozat a láthatáron!

Sárkányok nem léteznek, igaz? Henry is így hitte egészen addig, amíg egy nap ki nem választják sárkánylovasnak. Mire észbe kapna, már egy titkos akadémiára tart, ahol öt társával együtt három veszélyes vizsga vár rá. Ahhoz, hogy átmenjen rajtuk, köteléket kell kialakítania a sárkányával. Balszerencséjére Henry egy különösen mogorva példányt fogott ki, és már nem az a kérdés, hogy kiállja-e a próbákat, hanem hogy túléli-e…

A Sárkánylovasok-sorozat igazi kultkönyv a nemzetközi gyerekkönyvpiacon. Hosszú ideig vezette többek között a Spiegel toplistáját, miközben a szakma elismerését is azonnal elnyerte.

Henry és barátai kalandjai 2024 őszén folytatódnak. (F.)

 

Wéber Anikó: Álmodó tornyok városa

Kitti már tizenhárom éves, de még mindig ugyanúgy szeret álmodozni, mint kislány korában. Az osztályából kilóg, nincsenek menő hobbijai, csak a fantáziájában keveredik izgalmas kalandokba. Ám idén váratlanul egyre több álma teljesül. Végre ő is elutazhat egy távoli országba, és a nyári szünetet Angliában töltheti a legjobb barátaival, Biankával és Barnabással. A varázslatos Álmodó tornyok városában egy rejtéllyel találják szemben magukat, és az ódon, középkori falak között a jelek nyomába erednek…

 

A Pagony 9-12 éveseknek szóló sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük magyar és külföldi, fantasy, kaland- vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni! (F.)

 

Diana Soto: Kitka Bence a Bermuda-háromszögben

Kizárt dolog, hogy Kitka Bence és a nővére, Réka izgalmasabb kalandba keveredjenek, mint amilyenben Balatonalján és az északi sarkkörnél volt részük nemrég. Nincs igazam? Csakhogy… Na jó, legyünk őszinték – az őszinteség egyébként is rendkívül fontos lesz ebben a történetben –, a Bermuda-háromszög, ahova az őszi szünetben jutnak el, azért még sokat látott hőseinknek is tartogat meglepetést, és kivált belőlük egy-két „hű”-t meg „há”-t. Ráadásul a hajóút is királynak ígérkezik… Mígnem kiderül, hogy a testvérek telefonján nincs internet, aztán hirtelen a szüleiket sem találják, és amikor a keresésükre indulnak, akkor mindenféle fura dolgokat tapasztalnak, és még furább alakokkal futnak össze a luxus-óceánjárón. Sőt nagyon úgy fest, hogy ha nem vigyáznak, akkor nemcsak a hajónak, hanem az érzelmeiknek is búcsút inthetnek. De nem kell ezen annyira megdöbbenni, ki ne hallott volna arról, hogy a Bermuda-háromszög egy rejtélyes, veszedelmes hely, ahol egy csomó szörny lakik, arról már nem is beszélve, hogy egyik hajó tűnik el ott a másik után. Kérdés, hogy az Égi Hercegnőnek is ez lesz-e a sorsa, amelyre Bencéék Miamiban felszálltak… (F.)

 

Jason Bittel: Fagyott világok

Lépj be a havas hegycsúcsok, jég borította tengerek és lenyűgöző sarki fények fenséges birodalmába!

Találkozhatsz pingvinekkel és jegesmedvékkel, fókákat és rozmárokat leshetsz meg. Az Arktisz és az Antarktisz zord vidékein élő emberek lábnyomait követve pedig útra kelhetsz a fagyos tájakon.

Ne felejts el melegen öltözni! (F.)

 

 

 

Rupert Matthews: Gladiátorok

Léteztek-e női gladiátorok? Mely császárok küzdöttek maguk is az arénában? Ki volt Spartacus? Mit jelentett az, ha a nézők lefelé fordították a hüvelykujjukat? Melyik gladiátor harcolt „vakon”, teljesen zárt sisakban? Hogy kerültek vadállatok az arénába? Milyen volt az élet a gladiátoriskolában? Hány gladiátor mérkőzhetett meg egyszerre a porondon? És miért tiltották be örökre a viadalokat? Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor utazzunk együtt a gladiátorok izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! S miközben bepillantást nyersz egy rég letűnt kor érdekfeszítő eseményeibe, különös szereplőinek életébe, a kvízkérdésekkel tesztelheted tudásodat és kézügyességed is próbára teheted. (F.)

 

Dominic Sandbrook: Kleopátra, a Nílus királynője

 

A Kalandozások a történelemben sorozat kötetei múltunk egy-egy korszakának eseményeit mutatják be, valós szereplők lélegzetelállító és olykor hátborzongató kalandjain keresztül. Alig hinnéd, hogy a történelem ilyen kalandos és izgalmas is lehet!

 

Az ifjú Kleopátra a világ leggazdagabb dinasztiájának sarjaként egész életében dicsőségről és hódításról álmodott. Amikor sikeresen legyőzi testvéreit az egyiptomi fáraó címéért vívott harcban, biztos benne, hogy az isteneknek nagy tervei vannak vele. Otthona, Alexandria a tudomány fellegvára, ő pedig kiemelkedik környezetéből eleganciájával, páratlan nyelvtudásával, világszerte irigyelt függetlenségével. Ekkor azonban a főváros kikötőjébe bevitorlázik Julius Caesar hadiflottája, és Egyiptom sorsa hirtelen kiszámíthatatlan fordulatokat vesz…

 

Dominic Sandbrook minden idők leghíresebb királynőjét követi a nyüzsgő Rómába, majd Antonius oldalán a Földközi-tengerre, porfelhős sivatagi hadjáratokba – egészen egy kígyómarásig, ami megváltoztatta a történelem menetét.

 

A Kalandozások a történelemben sorozat a 21. századi gyerekek számára eleveníti meg a múltat. A történetek minden részletükben legalább olyan rettenetesen izgalmasak, mint Harry Potter kalandjai. A különbség csak annyi, hogy ezek az események valóban megtörténtek… (F.)

 

David Whitney: Kódolj!

Hihetetlenül zseniális könyv! És nem csak kockáknak szól! Bevezeti a gyerekeket a számítógépes programozás izgalmas világába – napjainkban pedig ez az egyik legfontosabb tudás, amit érdemes elsajátítani. A leírásokat követve a gyerekek megtanulnak kódolni a három legismertebb és legfontosabb programozási nyelven: a HTML-en, a CSS-en és a JavaScript-en. A webfejlesztők ezek segítségével hozzák létre azokat a weboldalakat és webes alkalmazásokat, játékokat, amelyeket folyton használunk. A gyerekek olyan életközeli kódolási tudásra tehetnek szert, amit később bármiféle program megalkotására felhasználhatnak. (F.)