Figyelem! Fontos felhívás!

2024.júliusi könyvajánló

Julia Donaldson: A zsúfolt házikó

Bölcs öreg, segíts, mert zavar nagyon, hogy ilyen zsúfolt kis házban lakom. Mit tehet az ember, ha háza annyira zsúfolt, hogy tüsszenteni sem lehet? A könyvbeli bölcs öreg furcsa tanácsa: vidd be a tyúkot! Még mindig zsúfolt? Vidd be a kecskét, sőt, a malacot is! Hogy mi a megoldás? Kiderül Julia Donaldson mesekönyvéből! (F.)

 

 

 

 

Bing – Buborékfújás

Bing és Pando buborékokat fújnak. Kezdetben ugyan nehéz, de végül Bing fúj egy gyönyörű, hatalmas buborékot, amelyet azonban Pando kipukkant. Vajon hogyan tud Flop segíteni a helyzet megoldásában? (F.)

 

 

 

 

Balázsy Panna: Középső csoportos mesék

Szandra már óvodás, komoly középső csoportos! Ti tudtátok, hogy nem egyszerű dolog a barátság sem? Hogy néz ki egy óvodai nap? Mit játszanak? Ki lesz a barátunk? Mit csinál egy napos?

Mennyi-mennyi kérdés! Szerencsére Szandra segítségével minden leendő és már gyakorló kiscsoportos válaszokat kaphat, és minden bizonnyal kicsit magára is ismer.

Balázsy Panna, a nagy sikerű Szandra-sorozat írója a legkisebbekre is gondolt, bájos történeteivel és Rippl Renáta kedves illusztrációival könnyebben átbeszélhetők a tipikus óvodás élethelyzetek.

Jó mesélést és beszélgetést kívánunk!(F.)

Geronimo Stilton: A nagy visszatérés a Fantázia Birodalmába

Micsoda kalanddá változhat egy békés, kandalló előtt ücsörgős este! Egyik pillanatról a másikra a Tűztollú Főnix hátán találtam magam, és már repültünk is a Fantázia Birodalma felé. Minden eddiginél különösebb kalandok vártak rám: hét legendás kincset kellett felkutatnom. Titokzatos és veszélyes vidékeken jártam, de még ennél is ijesztőbb volt, hogy Florianna viselkedése apránként egyre furcsább és ridegebb lett… Vajon mi folyik itt? És miért van szüksége ezekre a veszedelmes erővel bíró tárgyakra?

Kedves rágcsálóbarátaim, tartsatok velem, repüljünk együtt a tündöklő Tűztollú Főnix hátán! Keressük meg közösen a bűvös erejű kincseket a Fantázia Birodalmának legtitokzatosabb vidékein, és derítsük ki Florianna különös viselkedésének okát, a barátság nevében! Mesés kaland lesz, nekem elhihetitek!(F.)

Átváltozások 1.

Minden igazi kaland megváltoztatja azt, aki keresztülmegy rajta. Így van ez képregénymese-antológiánk változatos és színes történeteiben is, amelyeket elismert képregényalkotók és új tehetségek írtak és rajzoltak.

Hol egy gyerekszerelemtől fűtött szív csapong váratlanul, hol egy nyuszi és egy süni barátsága hoz változást az állatiskolába, hol kicsi szörnyből lesz valami még nagyobb furcsaság, hol pedig a kidobott szemét kel életre, vagy éppen egy elvarázsolt vonat visz az ismeretlenbe… Öt csodálatos képregénymesét olvashatsz az Átváltozások első kötetében!(F.)

 

Kachou Hashimoto: Cagaster – Rovarok és emberek 4. (Cagaster – Rovarok és emberek 4.)

Az E–05-ben kiéleződnek a harcok, és a hadsereg renegát egységei ultimátumot adnak: ha a milícia nem teszi le a fegyvert napnyugta előtt, kíméletlenül felperzselik a várost. Hadi a helyiek segítségével igyekszik visszafoglalni a nyugati kaput, hogy külső segítséget kérjen, miközben a kereskedők elöljárója ki akarja végeztetni őt. Közben Kidow készen áll bármilyen kockázatot vállalni, hogy megmentse Iliét, ezért őrülten vakmerő lépésre szánja el magát…

A számos országban megjelent hatkötetes japán mangából a Netflix megbízására a Gonzo Animation készített 12 részes animesorozatot, amely magyar felirattal is megtekinthető a streamingoldalon.(F.)

 

Jim Davis: Ziláltságom maximuma

A Zseb-Garfield magazin a lusta, kövér, önző és egyben elragadó macskáról szól, akit rendkívül sokan kedvelnek a világ minden részéről! A közismert és közkedvelt figura kalandjai rendszeresen olvashatók a Zseb-Garfield magazinban!(F.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Turbuly Lilla: Kész cirkusz!

Tittire nagy meglepetés vár: rég nem látott unokatestvére, Milla és anyukája a szomszédba költöznek. Nem elég, hogy Milla karcsú, szőke hajú, és egyszerűen gyönyörű, de anyukájához hasonlóan cirkuszi kötéltáncos is, ami rögtön az iskola sztárjává teszi – mert persze hova máshova járna, ha nem Titti iskolájába, sőt, osztályába… Titti élete pedig megtelik izgalommal: fiúk, nyomozás, ijedtség, egy újabb rég nem látott családtag, és persze sok-sok nevetés tölti meg mindennapjait.(F.)

 

 

 

Andrea Erne: Testvérek vagyunk

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetét lapozgatva a kisgyerekek felfedezhetik, milyen az, ha valakinek testvére van. Választ kapnak többek között ezekre a kérdésekre: milyen érzés, ha kistestvéred születik; miért jó, ha nagyobb testvéred van; min szoktak összeveszni a testvérek; miért lettek hirtelen új testvéreim.

 

Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és „strapabíró” könyvet kétéves kortól ajánljuk.(F.)

Nagyné Kiss Melinda (szerk.): Elfelejtett magyar mesterségek

A Fedezzük fel együtt? című képes ismeretterjesztő könyvsorozat legújabb kötete egy időutazásra hívja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A régmúlt időkben számtalan mesterség terjedt el hazánkban. A magyar mesterek kézzel készített munkái messze földön híresek voltak, és mind a mai napig őrzik valódi értéküket néphagyományunkban. E könyv segítségével az olvasó újból fölfedezheti a régi mesterségeket, és megismerheti a mesteri tárgyak szépségét, hasznosságát, továbbá bepillantást kaphat a mesteremberek műhelytitkaiba, a munkafázisok folyamatába. Rajta hát, fedezzük fel együtt dédanyáink, dédapáink különleges világát és az elfelejtett mesterségeit!(F.)

 

Dankóné Reisinger Magdolna: Kis séfek nagy kalandja

Főzni jó, főzni menő, főzni minden életkorban kaland! Tarts velünk, légy most Te a séf a konyhában! Ismerkedj meg a vegán alapanyagokkal, ragadj fakanalat, és némi szülői-nagyszülői segítséggel készíts finomabbnál finomabb fogásokat az egész család számára.

Hogy ne csak ízletes legyen az étel, hanem értsd is, hogy mit, mivel és miért eszel, főzés közben Brokkoli Beni és Citrom Cili számos érdekes információt is megoszt veled a könyv lapjain. Kalandozzunk együtt a vegán ízek világában!

A szerző, Dankóné Reisinger Magdolna két lelkes kisszakács édesanyjaként kilencedik könyvében 44 új, fotókkal illusztrált, növényi alapú receptet mutat be, amelyekkel számos ötletet ad a változtatásra, kísérletezésre és a vegán életmódra nyitott fiatal séfeknek.

Alkotásra fel!(F.)

Lerner János · Lerner Balázs: Nagy felfedezők

Volt idő, amikor az óceán végtelennek tűnt, a szárazföldek nagy része pedig kiismerhetetlen vadon volt. Az emberiséget mindig hajtotta valami – a tudásszomj, a kalandvágy, a vagyonszerzés, a kereskedelem, a hódítás vagy a dicsőség –, hogy feltérképezze az ismeretlent és távoli tájakra jusson el. A világ megismerését kivételes és bátor embereknek köszönhetjük, akik rendkívüli kitartásukkal, számos veszélyt felvállalva elsőként járták be a Föld legtávolabbi zugait. Ők a nagy felfedezők.(F.)