Figyelem! Fontos felhívás!

2024.májusi könyvajánló

Szia, te kis cumitündér!

A kis cumitündér pontosan tudja, melyik gyermek elég nagy ahhoz, hogy megváljon a cumijától. Minden este elindul, hogy összegyűjtse a cumijaikat. Csakhogy Manó egyszerűen képtelen elaludni cumi nélkül. Vajon a tündér tud neki segíteni?

Bűbájos történet a cumitól való búcsúzásról. (F.)

 

 

 

Bing – Hápi lufi

Együtt maradni amolyan Bing -szokás Bing és Sula egy repülő lufit találnak a parkban. Mindketten elsőként szeretnének játszani vele, és egyikük sem szeret várni. Hápi lufi , háp-háp-háp! Vajon sikerül együtt játszani és összetartani akkor is, ha nem a tervek szerint mennek a dolgok? (F.)

 

 

 

Alli Brydon: Építsünk bungit!

Toppancs és testvérei szeretnének egy titkos helyet maguknak, ami csak az övék. Minden nyuszinak van egy-egy ötlete, de a legcsöndesebb, legkisebb nyuszilány, Tessie terve lesz az, amelyik mindenkinek elnyeri a tetszését. Vajon a fa tetején vagy a bokorban, esetleg a távoli sziklán lesz a nyuszik bungija? (F.)

 

 

 

 

Katy Hudson: Húúú, mennyi répa!

Nyuszika imádja a répát!

Igazság szerint annyira odáig van érte, hogy a répagyűjteménye kiszorította őt a saját nyuszilakjából! Szerencsére kis barátai a segítségére sietnek, de vajon meg tudják-e együtt oldani a répányi gondokat?

A bájos, gazdagon illusztrált mesekönyv a barátság mindent legyőző erejét hirdeti: gördüljenek bármilyen akadályok is az utunkba, barátainkkal közösen biztosan elhárítjuk azokat. (F.)

 

Linda Chapman:  Tükörbűbáj

Hiszel a varázslatban?

Maja és a barátnői igenis hisznek benne. És amikor találkoznak a csillagállatokkal, varázslatos kalandokba csöppennek!

Maja nővére egy ideje szörnyen furán viselkedik. A csillagbarátok sötét bűbájt sejtenek a háttérben. Vajon a három lány varázsereje segíthet rajta?

 

A csillagbarátok következő kalandjáról a Vigyázz, mit kívánsz! című kötetben olvashatsz. (F.)

 

 

 

Tea Stilton: Rejtelmek Ligete

Öt bátor hercegnő, öt hűséges segítő.

A küldetésük: megmenteni a Varázslatok Földjét!

A gonosz Egor újra és újra támadást indít a Varázslatok Földje ellen, és a hercegnőkre vár a feladat, hogy megküzdjenek a sötét erőkkel. Samah, Nives, Yara, Kalea és Diamante minden áldozatra készek, hogy megvédjék birodalmuk békéjét. Az ő bátorságukon múlik a Varázslatok Földjének és a Fantázia Birodalmának sorsa!

A kötet tartalma:

Rémisztő dolog történik az Akadémián: eltűnik egy diák! A Védelmezők késlekedés nélkül a keresésére indulnak, ám döbbenten fedezik fel, hogy a háttérben ezúttal nem a gonosz Egor áll. Egy egészen új ellenséggel kell megküzdeniük – olyasvalakivel, akiben korábban teljesen megbíztak! (F.)

Jennifer Castle:  Fantasztikus Nyuszifutam

Ahogy minden évben, most is elérkezett a Fantasztikus Nyuszifutam ideje. Ilyenkor a világ minden tájáról Párizsba érkeznek a nyuszik, hogy részt vegyenek a Luxembourg parkban megrendezett akadályversenyen. A népszerű eseménynek köszönhetően a Doromboló Cukiban is rengeteg a vendég. Amikor Berlioz észreveszi, hogy a tehetséges, de félszeg Angelique kilóg a csapatból, igyekszik őt biztatni, de testvérei, Marie és Toulouse nem nézik ezt jó szemmel. Tovább nehezíti a helyzetet egy új versenyző, Hiphopper feltűnése, aki elég furcsán értelmezi a szabályokat…

Vajon sikerül elérni, hogy tisztességes legyen a verseny? A titkos kávézó mindenesetre továbbra is nyitva áll minden vendég előtt! (F.)

 

 

 

William Joyce: Ollie hazatalál

 

„Egy játék sokkal több lehet, mint egy tárgy, amivel elszórakoztatjuk magunkat. Csoda válhat belőle.”

 

A játékok titkos birodalmát számtalan rejtély szövi át.

 

Ezek egyike a Játékok Becsületkódexe, ami azóta létezik, amióta vannak kisgyerekek.

 

Rejtély az is, milyen varázslat útján lesz valamiből egy gyerek kedvenc játéka. Ez a legnagyobb elismerés, amit a Játékvilág egy tagja kaphat.

 

Ollie különleges játék, Billy anyukája saját kezűleg varrta, hogy az Billy életének fontos része legyen. Ollie aztán annak rendje és módja szerint Billy legjobb barátja, bizalmasa, játszótársa és igen, „kedvence” lett.

 

Játékvilágban azonban gonoszok is élnek, közülük is a legrettegettebb gaztevő Zozó, a bohóckirály. Ő és a csatlósai, az alamuszok, megfogadták, hogy elrabolnak minden kedvenc játékot, és addig tartják őket fogva, amíg el nem felejtik a gazdáikat, és örökre el nem kallódnak.

 

Amikor Ollie is fogságba esik, Billynek ki kell mentenie a kedvencét Zozó föld alatti csarnokából, az erdő mélyén, az éjszaka közepén.

 

Egy séta a fák közt még soha nem rejtegetett ekkora izgalmakat! Kalandos történet a bátorságról és a barátságról! Éld át! Neked szól. (F.)

Robin Stevens: Halálos tűzijáték

Daisy Wells és Hazel Wong a vakáció után visszatér a Deepdean Leányiskolába, ahol rengeteg újdonság várja őket. Új diákvezére lett az intézménynek, aki saját követőiből választja ki az új prefektusokat, a végzős évfolyam öt legutálatosabb diákját. Elizabeth Hurst és az Ötök mindenkit rettegésben tartanak, borzasztó büntetéseket találnak ki azoknak, akik nem hajlandók betartani a szabályaikat.

Az Örömtüzek Éjszakáján, az ünnepi tűzijáték után azonban Elizabeth Hurstöt holtan találják. De vajon ki ölhette meg? Sok ellensége volt, mert rengeteg titkot tudott – ezeket egy füzetbe jegyezte fel, melynek lapjai a halála után itt-ott előbukkannak, óriási riadalmat okozva a diákok körében.

Daisy és Hazel nyomozni kezdenek, de közben a barátságuk is veszélybe kerül. Vajon sikerül összefogniuk és megtalálni a tettest? (F.)

Ruff Orsolya: A kámforrá vált párizsi örökös

Báró Orczy Mimi útja ezúttal Londonból Párizsba vezet, de nem a fényes sugárutak, a népszerű színházak vagy a legutolsó francia divat hozza lázba: a fiatal lány két mindenre elszánt bűnöző nyomába ered, és nem is sejti, hogy hamarosan egy újabb kacifántos ügy kulcsszereplője lesz. Valahol Párizsban eltűnik egy értékes műkincs, közben egy ember köddé válik, ezzel együtt pedig felbukkan egy titokzatos figura, aki sok borsot tör még Mimi és a francia rendőrség orra alá. De mitől lesz igazán értékes egy „tojás”, milyen viszontagságokkal kell szembenéznie annak, aki automobilon akarja keresztülszelni Franciaországot, és mire számíthat egy lány, aki a 19. század végén dacolni mer minden szabállyal és előírással?

A kámforrá vált párizsi örökös főhősét, a kalandvágyó, talpraesett Mimit valóságos személy inspirálta, aki nem más, mint a világ egyik legolvasottabb magyar származású szerzője, A Vörös Pimpernel írója, Orczy Emma. (F.)

 

Kristyna Lytten: 80 kutyával a Föld körül

Gyere velünk világ körüli útra, és ismerd meg a kutyákat, akik húzzák a szánt a legnagyobb hóviharban is, megvédik a jószágot a ragadozóktól, és emberéleteket mentenek nap mint nap! Megtudhatod, honnan származnak a kutyák, megismerheted a tudományos hátterét szuperképességüknek, a szimatolásnak, és láthatod, milyen sokféleképpen segítik az ember mindennapi életét: látnak, hallanak helyettünk, és vigyáznak a biztonságunkra. Felfedezheted a kutyafajták hihetetlen változatosságát a szelíd óriásoktól a cseppnyi szőrcsomókig. Sok ezer éve szorosan a sarkunkban járnak, labdát kergetnek, papucsot rágnak, és melegítik a lábunkat…

Mindenkire vár egy kutya valahol. (F.)

 

Víctor Sabaté: 25 fejtörő a nagyvilágból

A nagyvilág rejtélyei nyomában

Miből jön rá a régész Heinrich Schliemann, hogy hamis a segédje által talált trójai érme? Miért nem látja senki Vlagyimirt, amikor átsétál a moszkvai Vörös téren, ha nem láthatatlan? Hogyan sikerül Hakimnak kisétálni a híres Robben-szigeti börtönből? Tedd próbára nyomozói képességeidet a Rejtélyes történetek legújabb feladványaival!

Ez a könyv elvezet a világ leghíresebb építményeihez, és olyan kihívások elé állít, amelyek a legképzettebb nyomozóknak is feladják a leckét. Készítsd elő a hátizsákodat és a varázsszemüveget, használd a logikád vagy épp a képzeleted, és oldd meg mind a 25 rejtélyt!

A feladványok megfejtését a könyvhöz mellékelt szemüveggel varázsolhatod elő. (F.)

Livi Gosling: Első kertem

Ültess magot, öntözd meg, és figyeld, ahogy nő! Hamarosan gyakorlott kertész leszel!

Akár jókora területed van, akár csak egy aprócska virágcsereped, most megtanulhatsz magról növényt nevelni és gondoskodni a palántákról. A növények jókedvre derítenek, ráadásul zöldebb és szebb lesz általuk a környezeted.

Láss is hozzá: túrj bele a földbe, és alakítsd ki a saját kertedet!

5 éves kortól ajánljuk. (F.)

 

Talia Horsburgh: Így rajzolj mangát

A szerző-művész Talia Horsburgh egyszerű mintarajzokkal és magyarázatokkal mutatja meg, hogyan rajzolj különféle karaktereket, állatokat és jeleneteket. A könyvből megtanulhatsz embereket és állatokat ábrázolni, érdekes karaktereket alkotni, jeleneteket és akciójeleneteket létrehozni, valamint történetet és párbeszédet írni a saját mangakönyvedhez. Mindezek mellett megismerkedhetsz a színelmélettel és a színezési technikákkal, az anatómiával, a mangapanelek elhelyezésével és még sok minden mással. (F.)