Figyelem! Fontos felhívás!

"Egy mondat a zsarnokságról"

Képtalálat a következőre: „1956 logó”

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából irodalmi versmondó versenyt hirdet Zala megye 7-12. osztályos tanulói számára:„Egy mondat a zsarnokságról” címmel. 

A szavalóverseny megrendezésével szeretnénk tisztelegni az 1956-os hősök emléke előtt, felidézni bátorságukat, hősiességüket, a szabadság iránti végtelen vágyódásukat.

A verseny lebonyolítása két fordulóban történik. Az első fordulóban az iskolák házi versenyeken kiválasztják azt a korcsoportonként egy-egy főt, akik a versenyen iskolájukat képviselik.

A házi versenyek eredményeképpen a közös a megyei versenyen résztvevő versmondók nevét és osztályát,  október 12 -ig kérjük megküldeni a mellékelt nevezési lapon a  Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtára címére (8901 Zalaegerszeg, Pf. 16.), vagy a dfmkgy@dfmk.hu e-mail címre.

A szavalóverseny 2. fordulóját, az iskolák tanulói közötti vetélkedést a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az 1956-os ünnepi irodalmi programjaihoz kapcsolódva október 17-én , hétfőn 9.00 órai kezdettel a  rendezi meg.

Helyszín: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Zalaegerszeg, Deák Ferenc tér 6.

Képtalálat a következőre: „dfmvk logo”Versenyünk tematikája Győri László: Piros a vér a pesti utcán- Az 1956-os forradalom versei és gúnyiratai      címmel megjelenő gyűjteményes kötetre épül, de szabad versválasztásra is van lehetőség egyéb 1956 időszakában keletkezett költeményekből. Felhívásunk mellé irodalomjegyzéket mellékelünk, ami segíthet a versválasztásban. A versenyen résztvevő versmondókat emléklappal, a legjobbakat könyvvel jutalmazzuk. Reméljük, hogy rendezvényünk hozzájárul a gyerekek versszeretetének elmélyítéséhez. A programokat az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

 

címkék: