Figyelem! Fontos felhívás!

Boldog Születésnapot!

Nyuszi Hopp! címmel ismét megrendezésre került a Tappancs Barkácsműhely és kézműves klub a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvárban. A tavaszi alkalom több szempontból is jelentős volt, hiszen a Tappancs Barkácsműhely és Kézműves klub idén áprilisban ünnepelte 1éves születésnapját.


Már egy év telt el azóta, hogy útjára indítottuk a havonta szombatonként rendezett kézműves programunkat. Az eltelt idő alatt kinőttük a gyermekkönyvtár foglalkoztat részét, és a felnőtt olvasóteremben tartjuk programjainkat. Nagy örömünkre szolgált, hogy vannak törzs tappancsosok is, és mindig látunk új arcokat. A műhely születésnapja alkalomból rajzpályázatot hirdettünk a programon rendszeresen résztvevő gyerekek számára. A születésnapi pályázatunk keretébe arra kértük a hozzánk ellátogató gyerekeket, hogy készítsék el kedvenc kézműves foglalkozásukat bemutató élményüket. A rajzlapon bármilyen technikát alkalmazhattak. A beérkezett 15 pályamunka mind nagyon színvonalas és változatos technikával készült.

A húsvétváró műhelyprogram mellett sor került a beérkezett rajzok értékelésére és jutalmazására is. Ebben Tóth Judit a könyvtár igazgató helyettese képviselte az intézményt, köszöntő soraiban felhívta a figyelmet a közös szülő - gyermek program fontosságára, az együttlét örömére, és az alkotó munka élményére. Minden alkotó ajándékcsomagot vehetett át, melyben színező, zsírkréta, filctoll, notesz, kulcstartó, mozijegy és nem utolsó sorban Tappancs Barkácsműhely klubkártya is található, melyet felmutatva a gyerekek valóban egy klub tagjainak érezhetik magukat. Nagy örömmel vettük, hogy média  partnerünk és szponzorunk Jóna István segítségével sikerült egy emlékkönyvet, fotóalbumot is elkészíteni és az egyéves szülinapon bemutatni. Ebben az albumban az egy évet felölelő kézműves programok, résztvevőket és előadókat bemutató fotók találhatók kiegészítve gyermekekre vonatkozó idézettekkel. Köszönjük a színvonalas kiadvány elkészüléséhez nyújtott segítséget, és a támogató ajándékokat.

 A foglalkozás keretében ismét szép számmal gyűltünk össze. A programon színes húsvéti díszeket, ajándékokat készíthettek a gyerekek. Volt papírnyuszi figura újságpapírból, ajtódísz kiscsibékkel és a vállalkozó kedvűek varrhattak is egy-egy kedves filcnyuszit, vagy színes fonallal hímezhettek tavaszi papírsablont. A jó hangulatú, színvonalas munkát Knézics  Sarolta óvónő vezényelte, köszönjük munkáját.

 

címkék: