Figyelem! Fontos felhívás!

Találkozás

 

Cimbora-találkozók 

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár  gyermekkönyvtárában – a régi cimborák mellett - sok új olvasás- és művészetkedvelő cimborát várunk. A havonta egy, rendszerint péntek délutáni klubtalálkozókon drámajáték, kézműves ajándékkészítés, verses-zenés műsor, író - olvasó találkozó, irodalmi és internetes vetélkedő, múzeumlátogatás,  túra és kirándulás szerepel a tervezett programok között.

 

Legyél Te is cimbora! 

Gyere el a gyermekkönyvtárba, és csak ennyit kell mondanod ahhoz, hogy közénk tartozhass:

"Cimbora szeretnék lenni!

2010 szeptemberében alakult Cimbora klubunk, azóta hónapról-hónapra érdekes programokon vehettek részt azok a gyerekek, akik bekapcsolódtak a klub életébe. Két év alatt csaknem 50 cimbora tette le a cimbora-esküt, vállalva a közösséghez tartozást. A Cimbora klub - találkozókról honlapunkon is rendszeresen beszámolunk, javasoljuk a tájékozódáshoz a következő linkeket:

 

http://gyermekkonyvtar.dfmk.hu/cimbora-klub/cimbora-klub

http://gyermekkonyvtar.dfmk.hu/cimbora-klub/programunk

http://gyermekkonyvtar.dfmk.hu/cimbora-klub/elmenyeink

 

Cimbora-élményem

Miért jó cimborának lenni?

Erre a kérdésre válaszolnak cimboráink a következő írásokban.

         „A legjobb cimbora élményem a Ki mit tud? volt. Igaz, hogy nem értem el helyezést, de a hangulat nagyon jó volt, és élmény volt szerepelni. Szerintem azért jó cimborának lenni, mert lehet barátokat szerezni. A klub által nekem is lettek új barátaim. És azért is jó, mert találkozhatunk olyan írókkal, akikkel sosem találkoznánk.”

BujtorZsófia
bujtorzsofi@citromail.hu

 

         „Legjobban a Balázs Ágnessel való író-olvasó találkozót élveztem. Megtiszteltetésnek éreztem, hogy találkozhattam az egyik új kedvenc könyvem írójával. A másik legjobb a tavalyi évzáró kirándulás volt. Élvezetesek a találkozók, és nagyon jó a közösség. A különböző programok keretében rengeteg cimborával jó kapcsolatokat alakítottam ki.”

Farkas Hanna
fhannas@citromail.hu

 

         „Egyik legjobb találkozónk az volt, amikor a Marcsi nénivel tavasztündért készítettünk, és a számítógépen kérdésekre kellett megkeresnünk a választ. Két részre osztották a csapatot. Mi a tündért csináltuk harisnyából, fonalból, gyöngyből és még mindenféle anyagokból. Utána helyet cseréltünk, átmentünk a másik terembe. Ott 10 kérdésre válaszoltunk. Nagyon érdekes volt és izgalmas. Sok-sok érdekes programot és kirándulást élhettünk át a cimborákkal. Sok híres emberrel is találkoztunk.”

Káli Rebeka
rebentyu@freemail.hu

 

         „Érdekesek voltak az író-olvasó találkozók. Nálunk minden évben van az iskolában. Most kedden jön hozzánk Nyulász Péter. Nekem a kézművesség tetszett a legjobban, mert én nagyon szeretek kézműveskedni. Jó cimborának lenni, mert sok mindent megtudunk, amit még nem”.

Kovács Júlia
Kovacsjulia86@freemail.hu

 

         „Azért, mert jó társaságban vagyok, és kedvesek. Lackfi Jánosnak nagyon örültem, mert szeretem a verseket. De a kézműves foglalkozás is jó, növeli a fantáziát. Nekem minden tetszett. Remélem, még sokáig lehetek cimboratag. Remélem!”

Gyenese Krisztián
Gy.krisztian@citromail.hu

 

         „Jók voltak az író-olvasó találkozók. Azért jó cimborának lenni, mert rengeteg kézműves foglalkozás van. Nagyon tetszett az internetes totó. De a legjobban a kézműves szakkörök tetszettek. Nagyon jó cimborának lenni.”

Varga Alexandra
Alexa 041200@freemail.hu

 

         „Mert nagyon jó programok vannak, és mert úgy érzem, hogy valami fűz az irodalomhoz. És nagyon szeretek olvasni. Mert nagyon jó érzés járni annyi jó ember közé.”

Szabó Viktória Ildikó
Edes13@citromail.hu

 

         „Nagyon jók a műsorok. Tetszettek az író-olvasó találkozók. Jó a kirándulás.”

Csóbor Viktor
CSOBIKA@citromail.hu

 

         „Mert jó társaságban lehetek. Nagyon jók a műsorok. Érdekesek a találkozók. Minden nagyon izgatott.”

Takács Ádám
takacsadam10@freemail.hu

 

         „Azért, mert jó programok vannak. Például Lackfi János író-olvasó találkozó, meg jó játékok vannak benne.”

Horváth Milán

címkék: