Figyelem! Fontos felhívás!

Mi az a Tappancs Barkácsműhely?

A Tappancs Barkácsműhely létrehozásának gondolata már korábban is megfogalmazódott olyan formában, hogy milyen jó lenne egy olyan klub, ahova szombat délelőttönként eljárhatnának a gyerekek. A szülők, pedig elkísérhetik őket.

A könyvtárosok világnapja 2013-ban jó apropót adott az induláshoz, mutassunk magunkból valami mást. Álljunk elő valami olyannal, ami eddig még nem volt. Miért különleges ez a program?

Szombat délelőtt kerül megrendezésre, kultúrált környezetben, a belváros szívében, ingyenes és annak a korosztálynak kínnál hasznos időtöltést, akik a legfogékonyabb korban vannak az alkotás és az olvasás terén egyaránt.

Hogyan kötődik az olvasáshoz a klub? Azok a technikák, amiket itt megismernek a gyerekek, otthon továbbgondolhatók, színesíthetők, és ehhez megfelelő könyvet is tudunk ajánlani. A játék egyben tanulás is, a látogatás, kölcsönzéssel is társul.

A klub célja, hogy két órában kínáljon hasznos és tartalmas programot az ide látogatóknak. A klubnak közösségteremtő ereje is van, születtek itt már barátságok, nemcsak a gyerekeke közt, hanem a szülők egymással és más szülőkkel is szívesen beszélgettek, a közös tevékenység összehozta, beszélgetésbe vitte az embereket.

A mai rohanó világban kevés idő van az együtt játszásra, a közösen megtapasztalt alkotás örömére. A barkácsműhely lehetőséget kínál sok ismert, vagy újszerű technika elsajátítására, játékosan és könnyedén. Nem nagy anyagigényű, egyszerű technikákat alkalmazunk, amiket otthon is lehet gyakorolni. A másik nagyon fontos tény, hogyha a gyermeknek sikerélménye van, az semmihez sem fogható örömöt jelent neki. Az itt készített alkotásokat haza lehet vinni, van aki ajándéknak szánja, valaki csak kedves dísznek.

Foglalkozásokon alkalmazott hagyományos kézműves és újabb kreatív technikák megannyi lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyerekek valóban élvezzék a kézműveskedést és megismerkedjenek az anyagok hagyományos és újszerű felhasználásával, valamint átéljék a kreatív egyéni és közösségi alkotás élményét, az alkotás örömét!

 

Tóth Renáta

gyermekkönyvtáros

 

címkék: