Figyelem! Fontos felhívás!

Kalandozás gyermekekkel: eldugott kirándulóhelyek Magyarországon

1. Barangolás a Rám-szakadék sziklái között

A túra kezdőállomása Dömös, és bár ez Magyarország legnehezebben járható turistaútvonala, évente több ezer kiránduló fedezi fel magának. A kirándulás nagyobb gyermekekkel javasolt.

Top 10 tavaszi kirándulóhely Magyarországon gyerekkel

2. Irány Királyrét! 

Ha örömmel kirándulnál a Börzsönyben, válaszd a Királyréti Erdei Vasút járatait, tesztelt a Királyréti Hajtánypályát, a gyerekekkel járd körbe a Királyréti Tanösvény állomásait, vagy csak sétáljatok egyet a Morgó-patak partján. Királyrét egész napos kikapcsolódást ígér.

3. Lillafüred legszebb részei

Ha van olyan tavaszi kirándulóhely Magyarországon, ahol akár több napot is garantáltan eltölthetsz a gyerekekkel úgy, hogy egyetlen percig sem unatkoznak majd, Lillafüred biztosan az. Utazz a Lillafüredi vasúttal, próbáld ki a Libegőt, majd tegyél egy sétát a Hámori-tó, a Lillafüredi függőkert, a vízesés és az Anna barlang környékén.

Top 10 tavaszi kirándulóhely Magyarországon gyerekkel

4. Pócsmegyer

Ez a bájos kis település a Szentendrei-szigeten fekszik, Szigetmonostor szomszédságában. A falu környékét akkor fedezheted fel legjobban, ha kerékpárral tekered körbe a szigetet.
A közelben kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség, ha nem szeretnéd a saját bicikliket csatasorba állítani, a gyerekek pedig biztosan élvezni fogják a Duna-parton és a Kisoroszi Szigetcsúcson a labdázást, frizbizést és futkározást.

Top 10 tavaszi kirándulóhely Magyarországon gyerekkel

5. Kisfaludy-kilátó Badacsonytomaj

Vedd célba a 18 méter magas Kisfaludy Sándor-kilátót, amely 437 méter magasból tekint le a Balatonra. A kihelyezett padoknál és asztaloknál megpihenhetsz, sőt, akár sütögethetsz is, hiszen tűzrakóhelyet is találsz majd. 

6. Balatonboglár

A balatonboglári Gömbkilátóhoz vezető út nem jelent leküzdhetetlen távolságot, a balatoni panoráma viszont elképesztően szép innen. A Várdombon álló építmény a formája miatt mindenképpen különleges, ráadásul a díszkivilágításának köszönhetően még az északi partról is megcsodálhatod. 

Innen ötperces sétára találod a Kalandparkot és Bobpályát, ahonnan a gyerekeket alig tudod majd hazavarázsolni. A Balaton-parton sétálva pedig szinte azonnal feltűnik majd a móló elején elhelyezett Csavargőzös Műemlékhajó, amely a Balaton legöregebb hajója. 

7. Vizes élmények Poroszlón

Az Ökocentrum, és a körülötte elterülő 7 hektáros szabadidőpark felfedezése egész napos programot jelent. Ismerd meg a Tisza-tó élővilágát a GPS navigációval ellátott csónakokról, vagy kishajó-járatokról, nézd meg vidrák látványetetését, vagy éppen a kormorán bemutatót.