Figyelem! Fontos felhívás!

ADY ENDRE VERSMONDÓ VERSENY 2022

 

 

 

Kedves Versbarátok! 

A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Ady Endre versmondó versenyt hirdet 5-9. osztályos zalaegerszegi és városkörnyéki tanulók számára. Szeretnénk, ha a versmondás hagyománya nem szakadna meg, és ebben az évben is emlékezhetnénk Ady Endrére és költészetére.

A szavalóverseny személyes jelenléttel kerül megrendezésre. A verseny a megszokott kétfordulós lesz.

Az első fordulóban az iskolák házi versenyen kiválasztják a korcsoportonkénti egy tanulót, aki iskolájukat képviseli. Minden résztvevő egy kötelező és egy szabadon választott verssel készüljön a versenyre.

A kötelező versek a következők:

5-6. osztály- Ady Endre: Megáradt a Tisza

7-8. osztály- Ady Endre: A Tűz csiholója

 9. osztály- Ady Endre: Vén diák üdvözlete

 

A házi versenyen sikeresen szereplő tanulók adatait (név, iskola, osztály és felkészítő pedagógus megjelölésével) a nevezési lapon rögzítve küldjék el vagy postai úton, vagy e-mailben: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtára címére (8901 Zalaegerszeg, Pf. 16.), vagy a dfmkgy@dfmk.hu e-mail címre november 16-ig.

 

Az Ady Endre versmondó verseny második fordulóját, az iskolák közötti vetélkedést a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola névadójának tiszteletére megrendezésre kerülő Ady-napok rendezvény sorozatához, valamint a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Zalai gyermekkönyvhetek programjához kapcsolódóan november 21-én, hétfőn 9.00 órai kezdettel rendezzük meg könyvtárunk rendezvénytermében (Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, Deák Ferenc tér 6.).A versenyen résztvevő versmondókat emléklappal, a legjobbakat oklevéllel, könyvvel jutalmazzuk.