Figyelem! Fontos felhívás!

20 éves az Irodalmi kalandozás játékunk

Kedves Kalandozók és Barangolók!

Irodalmi kalandozás játékunk nagy utat tett meg! Ünnepi zárórendezvényünk 2015. május 8-án, délután 14. órakor kerül megrendezésre a Dózsa György Tagiskola aulájában. Szeretettel várjuk a korábban értesítést kapott hét legjobb eredményt elérő csapatot, felkészítő pedagógusaik és minden kedves érdeklődőt!

 

Olvasni jó...

gondoltuk egykor, lelkes könyvtárosok, pedagógusok, mikor  több mint húsz évvel ezelőtt útjára indítottuk Zala megyében levelezős játékunkat, amely a Barátunk a könyv mozgalomból nőtt ki, és hamarosan felvette a Barangolás a gyermekirodalomban nevet, 2009 óta pedig Irodalmi kalandozások címmel hirdetjük meg. A médiában visszhangzó, az olvasás hanyatlását fájlaló, sötét jövőt festő elemzések nem új keletűek, már egy emberöltővel ezelőtt is szembesülnünk kellett azzal a ténnyel, hogy a felnövekvő generációk egyre kevesebbet és egy felületesebben olvasnak - mi viszont úgy éreztük, hogy ebbe nem szabad belenyugodni,  a mai gyerekek is ugyanolyan érdeklődők, mint a korábbi generációk, és a jó könyvnek meg kell találnia az olvasóját...csak egy kis játék kell hozzá, egy kis izgalom, s a végén a jól megérdemelt jutalom.

 A kétkedőket megcáfolva, az elmúlt két évtizedben játékunk töretlen népszerűségnek örvendett - talán annak is köszönhetően, hogy a feladatok nemcsak egyszerűen csak az ajánlott könyvek elolvasását jelentették, hanem ahhoz kapcsolódva számtalan élményt, közösségi jellegű feladatmegoldást, interneten való kutakodást, egyes jelenetek újraalkotását, a történetek színpadra alkalmazását - teret engedve a részt vevők alkotó fantáziájának.

Magyar és külföldi klasszikusok sora, egy kisebb könyvtárnyi irodalom került már így feldolgozásra... és még mennyi van előttünk!
Fel hát, ifjú olvasók az újabb irodalmi kalandozásokra! Meglátjátok, hogy olvasni tényleg jó...és együtt lenni is jó, és játszani is jó, és játszva tanulni is jó. Várnak a könyvtárak, várnak a könyvek!


                                                                                                                                                                                                                              Kiss Gábor

címkék: