Figyelem! Fontos felhívás!

Irodalmi kalandozások 2019-2020

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár és a Zalaegerszegi Dózsa György Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a 2019/2020. tanévben is meghirdeti az Irodalmi kalandozások megyei levelezős játékát 4-8. osztályos Zala megyei gyerekeknek. A játék célja az olvasás szeretetének elmélyítése és a rendszeres könyvtárhasználatra ösztönzés mellett az interneten található irodalmi érdekességek megismertetése. A játékra 5 fős csapatok jelentkezését várjuk.          
Az Irodalmi kalandozások játék háromfordulós. Az egyes fordulókban a következő könyvek alapján összeállított játékos feladatsort kell megoldaniuk a gyerekeknek:

 

       1. forduló: David Walliams: GENGSZTER NAGYI

       2. forduló: Tahereh Mafi: ILLABEREK

       3. forduló: Lucy Strange: A FÜLEMÜLEERDŐ TITKA

 

            A feladatok megoldásához segítséget nyújtanak a csapatoknak a helyi iskolai és települési (városi, községi) könyvtárak. Az egyes fordulók feladatainak megoldására 4-5 hét áll rendelkezésre. Az Irodalmi kalandozások megyei levelezős játék feladatait ismertető leveleinkben tájékoztatjuk a csapatokat az előző fordulóban elért saját eredményről.

 

A megyei játék zárásakor a legeredményesebb csapatokat jutalmazzuk. Az Irodalmi kalandozások játékra iskolájuk 4-8. osztályosainak csapatait szeretettel meghívjuk.

 

A játékot két korcsoportban hirdetjük: 1. korcsoport: 4-6. évfolyam; 2.korcsoport: 7-8. évfolyam.  A jelentkezéskor lehetőség van vegyes csoportok kialakítására is, ebben az esetben a csapat a 2. korcsoportba kerül.

 

A játékba jelentkezők számítógépes rajzoló programmal (pl. Paint) készített rajzos bemutatkozással nevezhetnek be a versenybe, melyet kinyomtatva postai úton, (vagy személyesen) kérünk elküldeni - a használt program megnevezésével.

 

A számítógépes bemutatkozás – melyet a zsűri max. 10 ponttal jutalmaz – legyen érdekes, ötletes, és jellemezze a játékban résztvevő közösséget, a tanulók nevét,az olvasás szeretetét, vagy egyéb a szabadidő hasznos eltöltését (pl.: hobby)!

           

A bemutatkozást és a kitöltött nevezési lapot 2019. október 14-ig a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára (8901 Zalaegerszeg, Pf.:16.) címére szíveskedjenek elküldeni, vagy személyesen eljuttatni, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, Zalaegerszeg, Deák Ferenc tér 6. számra.

 

A játékban résztvevő-jelentkező csapatok a levelezős játék szabályait tudomásul veszik, és elfogadják. A jelentkezők a szabályleírást a http://gyermekkonyvtar.dfmk.hu/ oldalon olvashatják. Megkérjük a csapatokat, hogy a feladatlapok visszaküldési határidejét szíveskedjenek betartani, a határidőn túl érkezett megfejtéseket nem áll módunkban értékelni.

 

Az egyes fordulók feladatait ebben a tanévben is levélben kapják meg a csapatok, ugyanakkor, a vetélkedővel kapcsolatos információ a  http://gyermekkonyvtar.dfmk.hu/irodalmi-kalandozasok linken elérhető. Az internetes kapcsolattartáshoz kérünk minden csapattól egy „csapat e-mail-címet” is. Az e-mailes feladatokat csak a csapat e-mailről tudjuk elfogadni.