Figyelem! Fontos felhívás!

2024. októberi könyvajánló

Julie Sykes: Bella ​a bálban

A palotában mindenki lázasan készülődik a királyné születésnapi báljára. Katkát is nagyon lekötik a ruha- és táncpróbák, de közben más gondja is akad: Bella, a kíváncsi kiscica állandóan rossz fát tesz a tűzre és bajba kerül.
A király és a királyné nem örül a csínyeknek, és emlékeztetik Katkát: az ő feladata felügyelni a cicákra!
Vajon Katka és a barátnője, Betti meg tudja akadályozni, hogy Bella újabb galibát okozzon a bál napján? (F.)

B. Habarics Kitty: Fecske-mesék

Minden tavasszal várva várjuk, hogy megérkezzenek hozzánk a kis felhőszelők, akik vidám csiviteléssel töltik be a napjainkat egészen koraőszig. Ahogy hűvösebbé válik az idő, a drótokon gyülekeznek, mi pedig lentről csodáljuk őket, s nehéz szívvel búcsúzunk tőlük. Ez a kis mesekönyv négy évszakon át kíséri egy fecskecsalád történetét.

Mi történik tavasszal, nyáron, ősszel és télen? Hogyan építik a fészket, tanítják repülni a kisfecskéket? Megannyi izgalmas kaland vár rájuk és ránk is, miközben olvassuk ezt az elragadóan bájos kis könyvet, amelynek központi témája a szeretet, az empátia, a segítségnyújtás és a bátorság. (F.)

Janecskó Kata: Parker ​és Robin, a két kis repülő

Parker és Robin, a két kis repülő a városszéli repülőtéren lakik a mező mellett. Miközben fontos feladatokat látnak el, például híres énekesnőket vagy kíváncsi turistákat furikáznak, jut idő a szórakozásra is: egy skóciai nyaralásra vagy éppen a repülők nagy repülő-suhanó bajnokságára. (F.)

Baginé Lugosi Diána: Vili ​és Bobi kalandjai

Vili egy Tátra, Bobi egy Ganz villamos, és miközben a magyar főváros legszebb vonalain – az 1-esen illetve a 2-esen – járnak, izgalmas kalandokban van részük. Találkoznak Tomival, a busszal és Morisszal, a metróval is, utasokat szállítanak, akik mesélnek azokról a helyekről, ahonnan jönnek.
Miközben ezt a mesekönyvet lapozza kis Olvasója, megismerkedik a járművekkel, néhány közlekedési szabállyal és Budapest fontos helyszíneivel, épületeivel. (F.)

Csoma-Lőrincz Tamara: Hádész, ​az alvilág tini kalandora

– Miben segíthetünk, Alex?
– Ok…. Huh. Mondom, csak elkezdeni nehéz. Kikészít a suli, meg hogy az apám folyton a nyakamban liheg. Otthon elég gáz a szitu, csajom meg persze hogy nincs, akihez átmehetnék. De ha ez még nem lenne elég, letöltötte magát egy elpusztíthatatlan app a telefonomra, ami azt állítja, hogy én lettem Hádész, az alvilág ura. Tiszta őrület, de már kezdek hinni neki. Az a legdurvább, hogy azóta olyan alakokat látok, akik nem is léteznek. Mégis jobban megértenek, mint bárki a suliból. Állítólag élet és halál ura lettem, de én csak azt érzem, hogy egyszerre két világ súlya nehezedik rám. Gondolom zártosztály…
– Nyugodjon meg, Alex! Javasoljuk, foglaljon mielőbbi időpontot a Psziché Lélekközpontba, szakképzett pszichológusaink közel 3000 év tapasztalattal állnak rendelkezésére. (F.)

Aaron Ehasz · Melanie McGanney Ehasz: A ​hold

Három fiatal hős veszélyes és sorsfordító küldetésre indul…
Háború közeleg… Négy teliholddal ezelőtt az emberek Xadia földjén megbocsáthatatlan bűnt követtek el: elpusztították a Sárkánykirály és a Sárkánykirálynő egyetlen tojását. Rayla, a fiatal Holdárnyék elf feladata megbüntetni az embereket szörnyű tettükért. Csakhogy két emberherceggel együtt megdöbbentő felfedezést tesz… Így a három vonakodó szövetséges elindul, hogy egy utolsó kísérletet tegyenek a háború kitörésének megakadályozására. A trió azonban hamarosan rájön: a valódi fenyegetés ellen nem lehet sem mágiával, sem fizikai erővel harcolni. (F.)

Julia Dippel: Istenek ​háborúja

Egy halandó lány egy isten vesztét okozhatja, hacsak maga a sátán közbe nem lép

Róma, Kr. u. 64.: A fiatal templomi szolga, Cassia pontosan tudja, ki áll barátai halála mögött, de Janust, a gátlástalan démont a kezdet és vég isteneként tisztelik, és érinthetetlennek tűnik. Amikor a démoni erőkkel szemben immunis lánynak egy nap felajánlják, hogy megbuktathatja Janust, habozás nélkül beleegyezik, hogy rabszolgaként becsempésszék a palotájába. Ezzel azonban magát is halálos veszélybe sodorja: belekeveredik Janus és ősi riválisa, az ellenállhatatlan mosolyú Belial közötti versengésbe, és bár a démoni erők nem hatnak rá, a szívének ő sem tud parancsolni. Cassia egyetlen esélye, ha a lelkéért vívott küzdelemben ő is harcba száll. (F.)

Yuu Tanaka: Reincarnated ​as a Sword – Penge az új életem 1.

KARD ÁLTAL ÉLJ

Egy nevesincs rabszolgalány, a feketemacskák népének elárvult kölyke.
És egy legendás beszélő kard, benne egy földi férfi lelkével, aki nagyon szeretné tudni, mit keres itt.

Nem elég, hogy a sanyarú sorsú macskalánynak semmi esélye megszökni a mágikus béklyók szorításából, egy napon társai szörnyű vérengzés áldozatául esnek, és ha nincs ez a furcsa kard, rá is ez a sors várna. Ő lesz az atyáskodó penge hordozója, és minél erősebbé szeretne válni. A szokatlan páros együtt indul a válaszok, a kalandok és a szabadság felé. (F.)

Consuelo Delgado: Élet ​az ókori Görögországban

Nehézkesnek tűnik a szöveg, vagy túl hosszúnak? Nehéz rávenni a gyerekeket az olvasásra? Ebben segítenek az Olvass velünk! sorozat kötetei. Négy különböző szinten rengeteg történet várja a gyerekeket, amelyekből megismerhetik a klasszikus történeteket, és talán ez meghozza a kedvüket arra, hogy később az eredeti műveket is elolvassák.

Milyen lehetett az élet az ókori Görögországban? Hogyan teltek a mindennapok, milyen fontos helyszínek és események jellemezték ezt az időszakot? Olvasd el, és megtudod! (F.)

Angela Nguyen: Hogyan ​rajzoljunk cuki szörnyeket?

Rajzolj képzeletbeli elbűvölő bestiákat! Találj ki új fantasztikus lényeket! Ragadj magadhoz egy tollat és rajzolj! (F.)

Kyra Sundance: 101 ​lépés

Könyvünkben ​bemutatjuk azokat a POZITÍV NEVELÉSI MÓDSZEREKET, amelyek segítségével örömteli kapcsolatot alakíthatsz ki a kutyáddal, aki szívesen részt vesz ebben a folyamatban.
Tanítsd meg a kutyádnak az ALAPVETŐ PARANCSOKAT, mint az „ide hozzám”, a „helyedre” vagy az „engedd el”. Ismerd meg a leggyakrabban előforduló otthoni problémák kezelésének VALÓS TAKTIKÁIT, például úgy sétáljatok pórázon, hogy a kutya ne húzzon, ismerje a határait, amelyeket nem szabad átlépnie, vagy tartsa tiszteletben a gyerekeket és a többi kisállatot. A humánus ellenkondicionálás és a pozitív átirányítás módszereivel megtudhatod azt is, hogyan kell helyesen bánni a kutya FÉLELMÉVEL és AGRESSZIÓJÁVAL.