Figyelem! Fontos felhívás!

2024. szeptemberi könyvajánló

Tóth Krisztina: Repüljünk messzire!

Libának valóban malaca van, hisz nyer egy repülőutat és természetesen elkíséri az útra hű barátja, Malac is. Hőseink először útlevelet készíttetnek, majd ügyesen megbirkóznak a repülőtéri procedúrákkal, hogy végre a felhők felé emelkedhessenek, és belevágjanak a nagy utazásba. Tartsatok velük ti is! Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, ahogy Hajba László rajzai is, így igazi közös, családi élmény lesz a mesélés. (F.)

Julia Donaldson: A madárijesztők esküvője

"Két madárijeszto, Rozs Réka s Zab Bence

Mindennap a madarakat ijesztette.

És mivel szerették egymást nagyon régen,

Bence egy nap így szólt: - Légy a feleségem!

Csodás esküvőnk lesz, olyan, amit senki

Soha az életben nem fog elfeledni." (F.)

Tóth Krisztina: Csavarogjunk ​együtt!

Csavarogjatok ti is Malaccal és Libával! Ismerjétek meg szeleburdi hőseinket, csatangoljatok velük a Balaton partján, és találjátok meg, hogy melyik sportág illene legjobban hőseinkhez! Egy biztos: nevetésben most sem lesz hiány.  (F.)

Lengyel Szilvia: Nincs több pelus!

Mennyi minden kis dolognak tűnik a felnőtteknek, de óriási feladat, majd siker egy gyereknek! Ilyen például a pelenka elhagyása is. Lengyel Szilvia kedves meséje segít a szobatisztává válásban, és a közös olvasás mellett a szülők tippeket, a kicsik pedig jutalom matricákat is kaphatnak a tanulási folyamat során.

   
   

Kachou Hashimoto: Cagaster ​– Rovarok és emberek 5.

Miután Franz szabadjára engedi a rovarokat, azok irányíthatatlanná válnak, és a ketrecen belül eluralkodik a káosz. Kidow és Ilie mindenáron meg akarják akadályozni, hogy Harb Adham a saját javára fordítsa a helyzetet, ezért a trónterembe sietnek. A lány szeretné viszontlátni az anyját, mielőtt döntene a jövőjéről. Közben az E–05-ben dúl a harc, és a Nyugati Kapu képtelen ellenállni a koalíciós hadsereg rohamának. A lakosság csak az Azuria városából érkező segítségben reménykedhet… (F.)

Rick Riordan: A ​Nyár Kardja 1.

Magnus Chase már megjárta a poklot. Két évvel ezelőtt tanúja volt édesanyja halálának, aki utolsó leheletével azt parancsolta neki, hogy meneküljön. Azóta a fiú Boston utcáin él, egyedül, és a túlélésért küzd. Menekül, de nem tudja, ki és mi elől.

Egy nap felbukkan a nagybátyja, akit alig ismer, és akiről az édesanyja azt állította, hogy veszélyes alak. Randolph bácsi egy képtelen titkot oszt meg vele: Magnus egy skandináv isten fia!

A viking mítoszok igazak, ráadásul Asgard istenei háborúra készülnek. Trollok, óriások és még náluk is félelmetesebb szörnyek gyülekeznek a Végítélet napjára. (F.)

Jess Butterworth: Tara, ​a tigriskölyök

Amikor Tilly megtudja, hogy Indiában késik a monszun, és emiatt Tara, a tigriskölyök is veszélybe kerül, úgy dönt, ideje újra összehívni a Kalandklubot! A rezervátumban sok másik állattal is találkoznak, akik vizet keresnek, de vajon hol vannak a tigrisek? Tarts Tillyvel és a Kalandklub többi tagjával, hogy utánajárjatok a titoknak, és mentsétek meg a kistigrist és a mamáját! (F.)

Stella Tarakson: Sebastian, ​a különleges róka

Jaj, ne! Felicity, a környéket felvásárló ingatlanfejlesztő elkényeztetett lánya babrált a bűvös telefonnal! Vajon felhívta a rajta lévő számot? Talán mostantól ő is érti az állatok nyelvét? Ellinek és Blake-nek azonnal ki kell derítenie! De hogyan? Hiszen az emberek folyton beszélnek az állatokhoz, akár értik, amit mondanak, akár nem…
Egy váratlan vendég siet a két gyerek segítségére: Sebastian, a rendkívül előkelő és udvarias róka. Ő és a családja nemrég költözött a városba, mert a korábbi lakóhelyükről elűzték őket. De bármilyen kedvesek és udvariasak is, a rókák nem tudják megtagadni a természetüket. És ennek a mókusok nem örülnek. Sem az egerek. Talán csak Shazza, az ausztrál kakadu boldog, hogy végre megcsillogtathatja énektudását. (F.)

   
   

Manga karakterek csibi stílusban

A mangán belül is több műfaj létezik. A csibi stílus jellemzője a nagy fej és a nagy, csillogó és kifejező és kifejező szemek, valamint a lágy vonalak és a gyermekies ábrázolásmód.

Ennek a könyvnek a segítségével megismerkedhetsz a mangarajzolás kulisszatitkaival, és megtanulhatsz lépésről lépésre megrajzolni 39 különböző figurát. (F.)

Manga karakterek kawaii stílusban

A manga egy illusztrációs stílus, az észak-amerikai képregények japán megfelelője.

A mangán belül is több műfaj létezik. A kawaii stílusban a karaktereket jellemzően gömbölyded formákkal és nagyobb méretű fejjel rajzolják, illetve kedves, sőt kifejezetten cuki arckifejezésekkel mutatkoznak.

Ennek a könyvnek a segítségével megismerkedhetsz a mangarajzolás kulisszatitkaival, és megtanulhatsz lépésről lépésre megrajzolni 45 különböző figurát. (F.)

Philip Bunting: A ​világ legnevetségesebb állatai

Bolygónk számtalan vad és csodás állat otthona, és mindegyikük gyönyörűen alkalmazkodott a világ azon kis szegletéhez, ahol él.

Ismerd meg a napelemes tengeribárányt! Csigát.
Nyomozd ki, melyik állat utánozza a láncfűrész hangját! Hazug!
És derítsd ki, melyik állat bírja ki harminc évig élelem nélkül! (…és lehet, hogy még a Holdon is megél!)

Ha van valami, amit mi, emberek megtanulhatunk ezektől a csodálatos nevetséges állatoktól, akkor az az alkalmazkodás fontossága.
Ahhoz, hogy szerencsések legyünk az életben, mindannyiunknak alkalmazkodnunk kell a környezetünk változásaihoz és feltételeihez, miközben kihozzuk a legjobbat magunkból és lehetőségeinkből. (F.)

Mit csinálunk ősszel?

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetét lapozgatva a kisgyerekek megtudhatják többek között, mi a jó az őszben, milyen ruhát kell felvenni, milyen tennivalók vannak a kertben, mit csinálnak ősszel az állatok, milyen élmények várnak minket az erdőben.

Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. (F.)