Figyelem! Fontos felhívás!

2024. augusztusi könyvajánló

Julia Donaldson: A bandita patkány

 

Add ide a kaját, amit viszel!

Tudom, hogy süti vagy keksz,

A nevem Bandita,

Bandita, Bandita,

S ami kell, enyém is lesz!

 

Szegény nyuszi, szegény mókus, szegény erdei állatok! Senki sincs biztonságban – a gonosz bandita patkány mindenkit kirabol! Nyuszitól a kórót, mókustól a mogyorót, saját lovától a zabot. Még szerencse, hogy a kacsának van egy remek ötlete…

 

A szokásos Julia Donaldson-féle humor, Axel Scheffler-féle kedvesség és Papp Gábor Zsigmond-féle szellemes fordítás! (F.)

Patricia Mennen: Hogyan éljünk együtt?

A Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatának 68. kötetét lapozgatva az óvodások és a kisiskolások megtudhatják, hogyan élhetünk békében egymással, miért van szükség szabályokra, mi vezet veszekedéshez, miért jó együtt lenni. (F.)

 

 

 

 

Ole Könnecke: Dömper, daru, buldózer

 

Kicsi mesék nagy gépekről

Különleges könyv mindennapi gépekről

Birka Emma kerekes rakodóval intézi a bevásárlását, Tyúk Lotti kombájnnal indul a nagy fűnyíró versenyen, Daru Kornél pedig emelőkosaras munkaállványból kertészkedik.

Ole Könnecke meséinek főszereplői állatok és munkagépek – ahogy ritkán látjuk őket. Rövid, vicces történetek, pontos járműleírások és kedves rajzok a?legkisebbek kedvenc gépeiről. (F.)

Julia Boehme: Bori és a csillagfényes éjszaka

 

Hurrá, itt a hétvége! Bori már nagyon várja a szombatot, mert rég nem látott barátnője, Julcsi náluk alszik. Még a nagypapa sátrait is felállítják!

 

Anna viszont csalódott, mert az ottalvós buli csak kétszemélyes, őt nem hívták meg. Így amikor Anna eldobja Julcsi barátság-üveggolyóját, nagyon összevesznek Borival. Vajon kibékülnek a barátnők? Nem lenne jobb mégis együtt csodálni a csillagokat? (F.)

 

 

Matthew K. Manning: Batman – Gotham védelmezője

Hős vagy bűnöző?

Ember vagy denevér?

 

Gondolkodtál már rajta, hogyan vált Batman szuperhőssé? Milyen volt a gyerekkora? Kik a legmegbízhatóbb szövetségesei és a legfélelmetesebb ellenfelei? Mi késztette arra, hogy védelmezni kezdje Gotham városát? Mi a küldetése? Ebből az illusztrált, idővonallal, tervrajzokkal, izgalmas tényekkel gazdagított életrajzból megismerheted Gotham Sötét Lovagjának legendás háttértörténetét. (F.)

 

Mikó Csaba: Kalandok a Balatonon 2.

A Kolos ikrek, Soma és Zoé Balatonszemesen vakációznak a legjobb barátjukkal, Árminnal. A kalandornak készülő Somát a kelták kincse tartja lázban, Zoét egy tóból kimentett, elárvult kutya sorsa izgatja, így aztán a kocka Ármin kénytelen kiszakadni a virtuális világból, hogy a segítségükre legyen.

Hamarosan kiderül, hogy néhány kalózlelkű cirkuszosnak is a kincsre fáj a foga, és nem véletlenül vadásznak a kutyusra sem.

Addig-addig bonyolódnak az események, mígnem a három gyerek megszökik a kutyával együtt, és bekopognak az öreg gróf kastélyának ajtaján.

És ezzel valóságos kalandcunami veszi kezdetét, keresztül-kasul a Balatonon. (F.)

 

Kertész Edina: A fotográfuslány

A New York kávéház karzatán nagy felfordulás támad: eltűnt egy vers kézirata! Egyedül egy fiatal lány, az amatőr fotográfus Masa figyel fel a sietősen távozó hölgyre, akinek a kezében a Nyugat szerkesztőségének címzett boríték van. De vajon ki ő és mit akarhat?

Kezdetét veszi a nyomozás, melynek során feltárja csodáit az 1910-es évek Budapestje és sorra vonulnak fel az irodalmi élet híres alakjai. (F.)

 

 

 

 

Farrah Rochon: Szállnék már

Megváltoztatnád a sorsod, ha megtehetnéd?

Merida tisztában van azzal, hogy a DunBroch klán hercegnőjeként vannak bizonyos kötelezettségei, de ez nem jelenti azt, hogy szeretnie is kell őket. Végképp nem akkor, ha ez a kötelezettség azt jelenti, hogy feleségül kell mennie valakihez, akit még soha nem látott. Merida ellenzi ezt a hagyományt, de édesanyja, Elinor királyné ragaszkodik hozzá, hogy elfogadja a sorsát.

Merida az erdő mélyén egy kunyhóra bukkan, ahol egy boszorkány varázserejű süteményt ad neki, és a lelkére köti, hogy adja oda az anyjának, aki, ha megeszi, teljesen megváltozik majd. Ám Merida úgy dönt, hogy ő maga eszi meg a bűvös finomságot… (F.)

 

 

Stéphane Gris, Cathia de Léone: A hangszerek csodálatos világa

A hangok csodálatos világával és annak muzsikálókedvű lakóival előző kötetünkben már megismerkedtek és megbarátkoztak kis és nagy olvasóink. Közülük itt újra üdvözölhetik kalauzunkat, Hamiskát és Egészkotta királykisasszony birodalmának varázslóját, Szolfézsmestert. De Hamiska ezúttal a birodalom egy eddig ismeretlen tartományába kószál, a hangszerek világába, amelyben mesénk kezdetén épp torzsalkodás bomlasztja az egykor szép harmóniát. Hamiska persze megtalálja a módját, hogy békét teremtsen az acsarkodó fa- és rézfúvósok, sértett vonósok, lármás ütőhangszerek között, és végül összeboronálja a rossz nyelvek elől bujkáló szerelmeseket is: zúgó hangú Orgonát és törékeny szíve hölgyét: Harmóniatündért. (F.)

Christina Braun: Az ókori Róma

A nép izgatottan tülekszik a Colosseum felé. Senki sem akar lemaradni a bátor gladiátorok küzdelméről. Üdv a császárnak, aki ilyen látványosságokkkal szórakoztatja népét! Olvass szenátorokról, hadvezérekről, száguldó kocsiversenyekről és a mindennapi életről az ókori Rómában! (F.)

 

 

 

 

 

 

María Isabel Sánchez Vegara: Freddie Mercury

Ismerd meg kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életét! Valamennyien hihetetlen dolgokat vittek véghez, pedig életüket ők is nagy álmokat dédelgető kisgyerekként kezdték.

Farrokh gyermekkorától kezdve szerette a zenét, és gyönyörűen zongorázott, de tehetségét akkor csillogtatta meg igazán, amikor az iskolai kórusban a legmagasabb hangokat is könnyedén kiénekelte. Miután Angliába költözött a családjával, felvette a Freddie Mercury nevet, és a Queen zenekar énekese lett. Töretlenül hitt abban, hogy mesés életre hivatott, és igaza volt! Az inspiráló történet végén fényképes összefoglaló olvasható a legendás rocksztár életéről. (F.)

 

Lenka Chytilová, Magda Garguláková: Nekem is van szobanövényem

Úgy érzed magad közöttük, mintha a természetben lennél. Megnyugtat és feltölt a közelségük. A gondozásuk életre szóló hobbiddá válhat.

Ebből a könyvből mindent megtudhatsz a legismertebb szobanövényekről és arról, melyik évszakban mi a teendő velük. Megtanulod felismerni és ápolni őket, orvosolni a problémáikat, ha kinőtték a virágcserepet, vagy kártevők jelentek meg a leveleiken. Válaszd ki a hozzád illő zöld cimborákat, és nevelj saját növényeket a lakásban! (F.)

 

 

 

 

címkék: Könyvajánló