Kreatív ötletek

2010-12-22

Kreatív ötletek, ajándékok, könyvajánlók

KREATÍV KÖNYVEK

Nelly Pailloux: Filccimborák

Apró, de karakteres teremtményekkel népesítheted be a szobádat, a táskádat vagy akár a zsebeidet is. Egy új őrület van kibontakozóban, amelynek te sem tudsz majd ellenállni. Vedd elő a legélesebb ollódat, a leghegyesebb tűdet, valamint kevés színes filcet és hímzőfonalat, majd láss hozzá életed első parányi filcfigurájának. Amint elkészülsz vele, máris belefognál a következőbe. Kezdőknek is gyerekjáték a maroknyi figurák elkészítése. Nincs szükség különleges alapanyagokra, kellékekre vagy varrástudásra. A Filccimborák csapatában bájos és bumfordi, vicces és meghökkentő, de mindenekelőtt kedves barátokat találsz magadnak.

Rosalie Quinlan&Melanie Hurlston: Bohókás textiljátékok

A színek és minták kavalkádja kíséri ezt a jókedvű társaságot. A 12 mókás figura mind egyéniség-saját ötleteinkkel még karakteresebbé tehetjük őket. Minden kisfiú álma válhat valóra egy olyan társ mellett, mint Herold, a rettenthetetlen szörny, vagy Albin, aki egy másik planétáról érkezett közénk. A kislányok kedvencei is sorban állnak kegyeinkért - Zoé, a zebra igazi divatbolond, míg Zelda, a zsiráfhölgy inkább a kalandokért van oda.

Amanda Brook-Murr -Hinson: 100 gyöngyből fűzött csecsebecse és apró dísz

Bájos motívumok ajándékba, ékszerként vagy kiegészítőként. A gyöngyök tökéletes alapanyagul szolgálnak az aprócska csecsebecsékhez. Sütik, édességek, gyümölcsök, virágok, ünnepi díszek, állatok, tündérek, de sok minden más is készülhet belőlük.
Ez a könyv bemutatja a fortélyokat és trükköket, hogy bárki könnyűszerrel megfűzhessen egy teáskészletet, egy vidám majmocskát, színes virágokat vagy bűbájos bogarak sorát. Lényegtelen, ki mennyire tapasztalt a gyöngyfűzés terén, mert valamennyi tárgyhoz részletes fűzési rajz tartozik, hogy leegyszerűsítse a munkát.
Az alaptechnika és a különféle módszerek bemutatása mellett, minden szükséges szerszám, alapanyag és kellék leírása is megtalálható a könyvben.
Sok-sok ötlet arra, hogyan használjuk fel az apró gyöngymunkákat díszítésre, ékszerként és kiegészítőként.

Tone Finnanger: Tilda tavaszváró ötletei

Alkossunk saját készítésű füzéreket, lakásdíszeket, puha játékfigurákat és varróeszközeink tárolásához felhasználható tárgyakat, vidám, tavaszi színekben, a piros, a rózsaszín, fehér, halványzöld, azúr- és ciánkék felhasználásával. Az egyéni tervezésű modellek között találunk mutatós ajándéktáskát, praktikus varrókészletet, bűbájos angyalokat, textildobozokat és még számtalan ötletes tárgyat.

KREATÍV OLDALAK

http://kreativ.lap.hu/

http://www.kreativcafe.hu/
http://www.kreativvagyok.hu/
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/40/kezmuvesseg-1.html
http://www.prittworld.com/hu/pritt-world/kezmuves-oetletek.html

Készíts papírból könyvjelzőt!

Üvegmatrica sablonok

http://kifesto.atw.hu/
http://www.uvegmatricafesto.extra.hu/
http://a-x.hu/page.php?97
http://skkreativ.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=47799