ADY ENDRE VERSMONDÓ VERSENY ÉS MEGEMLÉKEZŐ GÁLAHÉT

FELHÍVÁS

A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola valamint a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Ady Endre versmondó versenyt-megemlékező gálahetet hirdet 5-9. osztályos zalaegerszegi és városkörnyéki tanulók számára.

Az idén a szavalóverseny a járványügyi helyzet miatt - a biztonsági előírásokat szem előtt tartva- rendhagyó módon, online formában kerül megrendezésre. Szeretnénk, ha a versmondás hagyománya nem szakadna meg, és ebben az évben is emlékezhetnénk Ady Endrére és költészetére. A verseny a megszokott két forduló helyett egyfordulós lesz. Valamennyi, a házi versenyen sikeresen szereplő gyermek emléklapban és könyvjutalomban részesül, melyeket a könyvtár munkatársai juttatnak el az iskolák számára.

Az iskolák házi versenyen kiválasztják a korcsoportonkénti egy tanulót, aki iskolájukat képviseli. Minden résztvevő egy kötelező verssel készül a versenyre.

A kötelező versek a következők:

5-6. osztály- Ady Endre: Hepehupás, vén Szilágyban             
7-8. osztály- Ady Endre: Intés az őrzőkhöz
9. osztály- Ady Endre: Valaki útravált belőlünk

A házi versenyen sikeres szereplő tanuló a versét videó formájában rögzíti. Kérjük, hogy a tanuló pedagógusa segítségével (név, iskola, osztály és felkészítő pedagógus megjelölésével) küldje el digitális versmondását november 12-ig a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár e-mail címére: info@dfmk.hu.

A diákok versvideóit a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola névadójának tiszteletére megrendezésre kerülő Ady-napok rendezvénysorozatához, valamint a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Zalai gyermekkönyvhetek programjához kapcsolódóan a november 16-i héten mutatjuk be könyvtárunk közösségi felületén.

Reméljük, hogy rendezvényünk hozzájárul a gyerekek versszeretetének elmélyítéséhez.

címkék: