Ismerj meg!

2014-05-28

Kedves Olvasóim, elmesélem nektek születésem történetét

Zalaegerszeg városában születtem az 1950 - 60 - as években gyermekkönyvtárként. Kezdetben nehéz sorsom volt - csupán egy kölcsönző teremből álltam. Tevékenységem ekkor csak a kölcsönzésre korlátozódott. Ehhez képest 1976-ban - amikor sokan közületek még meg sem születtek - a könyvtáram hízásnak indult, kezdtem kinőni a régi helyem. Ezért elköltöztem a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központba, és itt szolgáltam hűséges kis olvasóimat. Ebben az épületben 1994-ig laktam, itt már jobban éreztem magam, mert nagyobb - két teremből álló - gyermekkönyvtáram állt az olvasók rendelkezésére. A könyvek és az olvasók folyamatos növekedésével azonban egyre zsúfoltabbá váltam. Emiatt ismét költözésre került sor.

Életem történetének új fejezete kezdődött azzal, hogy l995. januárjában a Deák Ferenc téri új könyvtárépületben igazi otthonra találtam. Régi álmom vált valóra ezzel. A megyei könyvtár lapos tetős épületén egy tetőteret alakítottak ki számomra. Ennek eredményeképpen gyermekkönyvtáram ma már a felső szinten, tágas, világos és esztétikus teremben fogadhatja kis olvasóit. A bútorzatom folyamatosan megújul és a szorgos gyermekkönyvtárosok gyermekmunkákkal, bábokkal igyekeznek barátságosabbá tenni a termemet. Szép új polcokra kerültek a szép mesekönyvek, mókás plüssállat simogató várja a legkisebb olvasópalántákat. Megújult, színes asztalokhoz ülhettek le kedvenc könyvetekkel, és puha szőnyegre heveredhettek le, egy hosszú nap után. A XXI. század új szelei engem is megérintettek, és a lelkes könyvtárosok mindenféle szórakoztató és játékos foglalkozással várnak benneteket. Újra lesz báb és drámajáték, internetes kalandozás, interaktív társasjáték, és újdonságként papírszínházzal is várunk benneteket, ahol ti lesztek a főszereplők.

Megújult honlapunk(gyermekkonyvtar.dfmk.hu) friss és naprakész információi bárhonnan és bármikor elérhetők: részletesen olvashattok arról, milyen programokkal várunk benneteket; vagy megnézhetitek magatokat a videótárban. Szolgáltatásaim kibővültek, véleményezhetitek a blogunkat, internetes naplónkat – hisz tudom, mennyire szerettek naplót vezetni -, csak kattintsatok ide:http://tarkaforgokalandozo.blogspot.com.

Tudjátok, hogy már a facebookon is fent vagyok! Sőt! Napközben MSN-ezhetünk és skypolhatunk is!

Ha eljöttök hozzám, személyesen is szívesen fogadlak titeket, és ha a lehetőségek engedik, meglepetésekkel, újdonságokkal várlak benneteket. Elárulok nektek egy titkot: akkor vagyok a legboldogabb, ha gyermekhang tölti meg a falaimat, könyveimet puha kis kezek lapozgatják.

Gyermekkönyvtári szolgáltatásaim

A könyvtárlátogatás legfontosabb szabályai, amiket a használatomhoz tudnotok kell!