2024.áprilisi könyvajánló

Susanne Gernhäuser: Vidéken

Vidéken zajlik az élet: a falusi piactér színes kavalkádjában, a gazdaságban, a szántóföldön, az erdei óvodában, és a tóparti strandon rengeteg a felfedeznivaló. A meglepetéseket rejtő ablakok további keresésre és mesélésre ösztönzik a gyerekeket. A böngészés öröme garantált!

A Keress, találj, mesélj! sorozat készítői minden oldalpár szélén kiemeltek néhány tárgyat, élőlényt vagy személyt, melyeket a gyerekek megkereshetnek az adott oldalpár nagy méretű képén.(F.)

 

 

Valerie Briggs: Cicakalandok

Cicás lapozgató óvodásoknak.(F.)

 

 

 

 

 

 

Varga Zoltán Zsolt: Kerekerdei mesék

Vajon hol van ez a kerek erdő? Érdemes megkeresni és egy időre odaköltözni, mert Varga Zoltán Zsolt Kerekerdeje sok bölcsességet és derűt tartogat az oda utazók számára. Bár itt sem egyszerű az élet: hol félelmetes ellenség érkezik, hol a túlnépesedés veszélye fenyeget. Mindeközben eltűnik a közös kincstár egy része, sőt, kiderül, hogy az újonnan kiépített közlekedési rendszer nem megfelelő a speciális igényű lakók számára. Ez a sokféle kis erdei társadalom a nagy tiszteletben álló polgármester vezetésével mindent megold: ki furfangjával, más kézügyességével vagy testi erejével járul hozzá a győzelemhez vagy közös építkezéshez. A történet kedves szereplői hamar szívünkhöz nőnek, egymáshoz való viszonyukból, közös történetükből sokat tanulhatnak gyerekek és felnőttek.(F.)

Catherine Ard: A kórházban

Gyertek kis felfedezők! Pillantsatok be velünk a kórházak titokzatos világába. Nézzünk be együtt a kórtermekbe, műtőkbe vagy a járóbeteg-rendelésre. Ismerjük meg a röntgen, a sebészet vagy a szülőszoba titkait. Rengeteg felfedeznivaló vár!(F.)

 

 

 

 

 

Anita van Saan: A tenger állatai

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetét lapozgatva a kisgyerekek a tengeri élővilág sokféleségével ismerkedhetnek. Megtudhatják többek között, hányféle cet létezik, kinek ad otthont a korallzátony, hogyan boldogulnak a mélytengeri állatok.

Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és „strapabíró” könyvet kétéves kortól ajánljuk.(F.)

 

Patricia Mennen: Légy bátor, erős és magabiztos!

A Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatának 63. kötetét lapozgatva az óvodások és a kisiskolások megtudhatják, mikor vagyunk bátrak, hogyan lehet legyőzni a félelmet, miért nem sikerül mindig minden, mikor kell nemet mondani, milyen érzés egy közösséghez tartozni, milyen érzés kiközösítettnek lenni.

A már hazánkban is közkedvelt Ravensburger-játékok közé tartozó képes szakkönyvsorozat kedves illusztrációkkal, a gyerekek életkorának megfelelő információkkal ad választ a rengeteg kérdésre. Minden egyes oldal új témakört jár körül, melyek részletgazdagságában a felnőttek segíthetnek eligazodni, akár egy-egy óvodai vagy kisiskolás foglalkozás keretében. A sorozat nyomdai kivitelezése egyedülállóan magas színvonalú. Fő különlegessége, hogy minden könyv közel 50 titkos ablakot rejt, melyek fedelét felnyitva a gyerekek kielégíthetik a kíváncsiságukat.(F.)

Cicagazdi leszek!

A könyv kiváló választás gyermeke számára, hogy felfedezhesse a cicák lenyűgöző világát. Célzott és hatékony segítség kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy felelősségteljes és önálló cicagazdikká váljanak, és örök barátságok születhessenek.

A csodás fényképekkel és színes illusztrációkkal ellátott könyv valóságos kincsesláda, amely röviden és érthetően foglalja össze a cicafajtákról szóló, egészségükkel és viselkedésükkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, hogy a gyerekek jobban megismerjék kiskedvenceiket. A kiadvány egyben hasznos tanácsokkal is szolgál a felnőtt macska vagy kiscica örökbe fogadásához, gondozásához és egészsége megőrzéséhez. Nem maradhat megválaszolatlan kérdés!

A részletes, képes ismertetők elemi segítséget nyújtanak abban, hogy a gyerekek jobban megértsék eme lenyűgöző állatok viselkedését és szokásait, és készen álljanak a cicák fantasztikus világának befogadására.(F.)

 

Kutyagazdi leszek!

A könyv kiváló választás gyermeke számára, hogy felfedezhesse a kutyusok lenyűgöző világát. Célzott és hatékony segítség kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy felelősségteljes és önálló kutyagazdikká váljanak, és örök barátságok születhessenek.

A csodás fényképekkel és színes illusztrációkkal ellátott könyv valóságos kincsesláda, amely röviden és érthetően foglalja össze a kutyafajtákról szóló, egészségükkel és viselkedésükkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, hogy a gyerekek jobban megismerjék kiskedvenceiket. Egyben hasznos tanácsokkal is szolgál a felnőtt vagy kölyökkutya családba fogadásához, gondozásához és egészsége megőrzéséhez. Nem maradhat megválaszolatlan kérdés!

A részletes, képes ismertetők elemi segítséget nyújtanak abban, hogy a gyerekek jobban megértsék eme lenyűgöző állatok viselkedését és szokásaikat, és készen álljanak a kutyák fantasztikus világának befogadására.(F.)

 

Erdélyi Magdolna: A világ legszebb lovai

A lovak története évezredek óta összefonódik az emberekével, akiket a mezőgazdaságtól a háborúig a legnehezebb feladatokban segítettek. A korai szakértők hamar felismerték, hogy az adott munkavégzéshez szükséges adottságok – nagyobb teherbírás, jobb állóképesség, gyorsaság – átörökíthetőek, ezért tudatosan kezdtek olyan egyedek kiválogatásába, amelyeket legmegfelelőbbnek tartottak céljaik számára. Így kezdődött el a lótenyésztés hagyománya.(F.)

 

 

 

Terry Jennings: Séta a természetben

A természetben járni jó! Hiszen az egészséges testmozgáson túl rengeteg hasznos és érdekes ismeret is vár az erdőkben, a mezőkön, de akár a parkokban vagy a városok utcáin is. Az állatok és a növények mindenhol jelen vannak a környezetünkben. Ez a könyv az ismeretanyagon túl abban is segít, hogy meg tudjuk figyelni őket, és segítsünk megóvni a természetes élőhelyeiket. A praktikus, cipzáras tok pedig arról gondoskodik, hogy egy kirándulás során se sérüljön meg a kötet.(F.)

 

 

 

 

Kiss Csaba: Nagy gépek kis könyve

Óriási erőgépek, lenyűgöző munkagépek és különleges járművekvárnak rád ebben a bámulatos könyvben. Ismerd meg a nagy gépek világát!(F.)

 

 

 

 

 

 

 

Matt Ralphs , Ryo Takemasa: Autók

Száguldj végig az autók elképesztő történelmén!

A könyv végigvezet az első próbálkozásoktól az autózás aranykorán át egészen a jövőbeli rekorderekig, amelyek még csak terveken léteznek. Megtudhatsz mindent az autók fejlődéséről, a mérnökökről, akik megálmodták őket, az utakról és autópályákról, amelyek folyamatosan formálják világunkat. Különleges illusztrációk segítenek megismerni az autócsodákat és a leghíresebb versenyeket. Igazi álomutazás minden autórajongó számára.

Nem sok műszaki újítás változtatta meg olyan nagy mértékben és olyan gyorsan a világunkat, mint az automobil. Az autó minden más járműnél nagyobb szabadságot ad: gépkocsival oda utazhatunk, ahová kedvünk tartja, amikor csak szeretnénk, akár több ezer kilométer távolságra is. Persze nem minden autó arra való, hogy egyszerűen csak elvigyen minket valahova. Kösd be a biztonsági öved, és már indulhatunk is. Fedezzük fel együtt az autók varázslatos világát!(F.)