"Az légy, aki vagy!"- DE NE MOST!Farsangi könyvajánló

Dréher Ildikó: Álarcok

Tapasztalataim szerint egy saját kezűleg elkészített álarcnál sokszor nem is maga az elkészítés és a díszítés a legnehezebb fázis, sokkal inkább az első lépések, a megfelelő színek és minták kiválasztása. És valójában itt van a kutya elásva, mert ha ezeket jó érzékkel eltaláljuk, nyert ügyünk van. Készítsünk álarcot saját kezűleg -tippek, tanácsok a kezdő lépésektől a befejező fázisokig.

   

 KATALÓGUS ADATOK

 

 

 

Stephanie Göhr: Farsangi jelmezek

      A gyerekek szeretnek mások bőrébe bújni, jelmezbe öltözni nemcsak farsangkor, születésnapi partikon, hanem csak úgy, játékból is. Könyvünkben egyszerű, gyorsan elkészíthető jelmezeket mutatunk be, amelyeket arcfestéssel teszünk teljessé. A jelmezek elkészítéséhez mindössze egy nagyméretű pólóra (pl. apa régi pólója), kartonpapírra, filcanyagra és kartonpapírra lesz szükségünk. Lepjük meg gyermekünket saját készítésű jelmezzel, vagy készítsük el közösen. A könyvben szereplő közkedvelt jelmezekhez (egér, varázsló, királylány stb.) hasonlóan más jelmezeket is összeállíthatunk. A farsangi időszakon kívül vidám, jelmezes gyerekzsúrral (pl. vámpírest, boszorkánydélután stb.) szerezzünk örömet gyerekeinknek. Ajánljuk a kötetet óvodáknak, iskoláknak is, mert a jelmezek könnyen elkészíthetők, így akár egy barkácsóra keretében megvalósíthatók. A jelmezkészítéshez jó szórakozást kívánunk!

KATALÓGUS ADATOK

 

 

Telegdi Ágnes: Téli ünnepkör

A szokásostól eltérően a téli ünneplést nem a karácsonnyal kezdi a könyv. Már a Márton naptól kezdve ünnepi hangulatba kerülhetünk és egészen farsang végéig végigkalauzolnak a téli hagyományokon, jeles napokon. Rengeteg könnyen megvalósítható ötlet, recept, ajándék, tipp és fortély. Természetesen a központban a karácsonyi ünnepek állnak, de minden egyes ünnepet rengeteg fotóval és tudnivalóval tesz még gazdagabbá a könyv.

KATALÓGUS ADATOK

 

 

Clare Beaton: Maszkok

A Vidám Fabrika 5-8 éveseknek készült izgalmas könyvsorozat, melynek célja: ösztönözni a gyereket arra, hogy önállóan oldjanak meg feladatokat.A Maszkok című rész egyszerű útmutatója segítséget nyújt abban, hogyan készítsünk otthon fellelhető alapanyagokból fantasztikus maszkokat, mint például:

- papírtáskából készített óriás szörny 

- 2 dörzsis szivacsból összeállított bogárszem

- papírtányérból kivágott Halloween-maszk

KATALÓGUS ADATOK

 

 

Cheryl Brown- Anita Ruddel: Jelmezek

Sok jó ötletet találunk, hogyan készítsünk egyszerű anyagok felhasználásával olyan fantasztikus jelmezeket, mint például:

a zümmögő méh,

az őrült robot

vagy a színes bohóc.

KATALÓGUS ADATOK

címkék: