Az IGYIC ernyőszervezet, amely projektalapon együttműködik az irodalom és a pedagógustársadalom számos szervezetével és intézményével.

„Célunk, hogy kölcsönösségen alapuló pedagógiai diskurzusokat folytassunk és ösztönözzünk az egyes szervezetek, szakmai csoportok között.

Célunk, hogy nyitott fórumainkon workshopok, kerekasztal-beszélgetések, adatbázisok segítségével megteremtsük a lehetőségét az egyes személyek közötti szakmai kapcsolatok kialakulásának.

Célunk, hogy adatbázisainkban elérhetővé tegyük a legfrissebb adatokat, tudnivalókat, szakmai történéseket. A Centrum Szabadpolcán és a Petőfi Irodalmi Múzeum könyvtárában fizikailag is elérhetővé tegyük a szóban forgó műveket.

Célunk, hogy online elérhető anyagainkon: kisfilmjeinken, adattárainkon, PDF-dokumentumainkon keresztül inspirációval, konkrét ötletekkel és jól használható megközelítési módokkal szolgáljunk a gyakorló pedagógusoknak.

Célunk, hogy mintaprogramjaink és mintaanyagaink terjesztését hálózatosan, régiós központok kialakításán keresztül végezzük.

Célunk, hogy a Centrum, mint Kárpát-medencei hálózat nívós kortárs kiadványokkal segítse a könyvtárakat, élő alkotókat közvetítsen, és korosztályosan biztosítson gyerek- és ifjúsági irodalmi mintaprojekteket óvodától a gimnázium végéig, azaz folyamatos oktató-nevelői munkát tegyen lehetővé.”

(Részlet az IGYIC stratégiai tervéből)

A honlap ezen a linken közvetlenül elérhető.